GRABAR-KITAROVIĆ ČESTITALA PUTINU: Nada se da će ruski predsjednik posjetiti Hrvatsku

Region
GRABAR-KITAROVIĆ ČESTITALA PUTINU: Nada se da će ruski predsjednik posjetiti Hrvatsku
.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, kako javlja HINA, prva zapadna državnica koja je danas čestitala izbornu pobjedu ruskom kolegi Vladimiru Putinu i poručila mu da je za jačanje odnosa dviju zemalja postoje dobri uslovi i perspektiva.

Pozivajući se na BBC i agenciju Frans Pres, HINA prenosi da ruskom predsjedniku, do sada, nije stigla nijedna čestitka sa Zapada, te da su mu do sada čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Belorusije, Kube, Venecuele i Srbije.

Grabar-Kitarović u čestitki Putinu kaže da joj je "posebno zadovoljstvo da u ime državljana Republike Hrvatske i u lično" čestita na pobedi na predsedničkim izborima.

"Za unapređenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne istorijske veze, postoje dobri uslovi i dobra perspektiva", piše hrvatska predsjednica, uverena da će oni biti iskorišćeni za "ostvarivanje plodonosne saradnje u cijelom nizu područja" važnih za dobrobit građana dviju drzava.

Predsjednica Kitarović se posebno osvrnula na privrednu saradnju Hrvatske i Rusije istakavši da za to postoji snažan potencijal za njeno dalje jačanje.

Inače, Grabar-Kitarović, koja je prošle godine bila u zvaničnoj posjeti Rusiji, izrazila nadu da će i Putin u bliskoj budućnosti doputovati u uzvratnu posjetu Hrvatskoj.

 

(Tanjug)

Ne propustite