SNIMAK NADZORNE KAMERE OTKRIO PRAVU ISTINU: Razotkrivena Putinova izborna prevara?! (VIDEO)

Svijet
SNIMAK NADZORNE KAMERE OTKRIO PRAVU ISTINU: Razotkrivena Putinova izborna prevara?! (VIDEO)
.

Pojavila se šokantna snimka na kojoj se navodno vidi namještanje glasova na izborima u Rusiji, na kojima je Vladimir Putin odnio pobjedu sa 75 posto glasova, javlja Daily Mail.


Snimke pokazuju ubacivanje unaprijed popunjenih glasačkih listića u kutije

U moskovskom predgrađu Lyubertsy je u glasačke kutije ubačena hrpa već popunjenih glasačkih listića. Nedugo nakon toga, još je jedan dužnosnik ubacio hrpu listića u kutiju, a sve su snimile nadzorne kamere. Dužnosnici na izborima trebali bi osiguravati integritet izbora, no sada su uhvaćeni u prijevari. U još jednoj snimci iz Dagestana također se vidi kako jedan muškarac popunjava glasačke kutije već ispunjenim listićima dok mu jedna žena pritom čuva stražu, a za to je vrijeme glasačko mjesto bilo prazno.

U istoj je regiji snimljen sličan slučaj: jedna je skupina ljudi stvorila pomutnju kako bi promatračima blokirala pogled, a za to je vrijeme jedan muškarac napunio glasačku kutiju prethodno ispunjenim listićima. U još jednom primjeru izbornih nepravilnosti vidi se kako časne sestre glasuju, dok njihova nadzornica svakoj pojedinačno provjerava listić kako bi osigurala da su sve glasovale za Putina. Snimke su objavljene nakon što je središnja izborna komisija priopćila da je Putin pobijedio sa 75,9 posto glasova nakon što je prebrojena većina glasačkih listića. Putin je rekao da je ta pobjeda prepoznavanje njegova rada i vodstva tokom proteklih godina.

(novi.ba/net.hr)

Ne propustite