Ovaj učitelj je reakcijom na maltretiranje učenika oduševio, ali i zgrozio sve roditelje

Zanimljivosti
Ovaj učitelj je reakcijom na maltretiranje učenika oduševio, ali i zgrozio sve roditelje
Učitelj osnovne škole u Sjevernoj Karolini, 25-godišnji Omar Currie, oduševio je, ali i šokirao roditelje svojih učenika načinom na...

Učitelj osnovne škole u Sjevernoj Karolini, 25-godišnji Omar Currie, oduševio je, ali i šokirao roditelje svojih učenika načinom na koji je reagirao na maltretiranje jednog od njih.

Jednog od učenika iz njegovog razrezda kolege su učestalo nazivali 'curicom' i 'ženom', a Omar Currie tomu je htjeo stati na kraj na malo drugačiji način - edukacijom. 

Naime, umjesto da ih pošalje ravnatelju, Currie je svojim učenicima sljedeći dan u školi pročitao knjigu 'Kralj i Kralj', o dvojici prinčeva koji se zaljube jedan u drugog i postanu kraljevi. Na kraju knjige, prinčevi, odnosno kraljevi, se poljube. 

25-godišnji učitelj ispričao je za "Huffington Post" da su neka djeca ostala zbunjenja pričom koju im je pročitao. 

"Jednom učeniku bilo je neugodno i rekao mi je da nikada nije vidio dva muškarca da se vjenčaju. Odgovorio sam mu: 'Normalno je osjećati se zbunjenim kada dođemo u doticaj s nečim novim, ali što je poanta priče? Poanta je da se prema ljudima trebamo odnositi dobro, bez obzira na to što su'", ispričao je Omar. 

No, njegov potez nije prošao nez kontraverza. Ubrzo je sazvan sastanak, na kojem su sudjelovali i roditelji djece. Većinu ih je podupiralo Currijevu metodu, no troje roditelji podnijeli su službenu prijavu protiv učitelja. 

"On prodire u mlade umove, usađuje im gej agendu i aktivno promovira homoseksualnost kako bi naveo djecu u tom smjeru", rekla je jedna od majki, Lisa Baptist. 

No, učitelja je najviše razljutila ideja da 'njegova djeca ne mogu podnijeti razgovor'. 

"Ovi ljudi podcjenjuju moje učenike. Znam za što su sve sposobni i koliko su inteligentni i stravstveni. Reći da moji učenici nisu spremni razgovarati o maltretiranju mi je bilo iskreno odbojno", kazao je Omar, koji ne skriva od poslodavaca da je homoseksualac. 

Naime, i sam je u nižim razredima na taj način bio zlostavljan od strane kolega. 

"Svakog dana su me zvali 'pederom'. Govorili su mi to pred učiteljima i nitko nikada nije progovorio o tom problemu. Zbog toga sam shvatio da se problem odmah mora riješiti čim se pojavi", ispričao je Currie koji kaže da je, sve do sastanaka i podrške drugih roditelja, bio vrlo usamnjem u cijelom iskustvu. 

"Svi smo dignuli glas za pravu stvar, bilo je jako moćno", zaključio je. 

Školski odbor odlučio je ne zabraniti Omaru da ikad više pročita tu priču učenicima, ali su donijeli odluku da se roditeljima i članovima odbora mora prijaviti svaka knjiga koja će biti pročitana. 

Ne propustite