BRIŠE FLEKE I BORE KAO GUMICOM: Upotrijebite PRIRODNE preparate i posmatrajte učinak!

Praktična žena
BRIŠE FLEKE I BORE KAO GUMICOM: Upotrijebite PRIRODNE preparate i posmatrajte učinak!
.

Pigmentne fleke na koži nastaju iz brojnih razloga, uključujući ultraljubičasto zračenje, promene usled starosti, hronične bolesti bubreg i jetre, naknadnih efekata akni, trudnoće, bolesti kože (ekcem, dermatitis), disbalans vitamina i bolesti gastrointenstinalnog trakta. Nažalost, nepravilnosti na koži poput pigmentnih fleka ponekad su neizbježne. Ipak, nemojte paničiti je smo mi pripremili obilje sjajnih recepata za lepotu kože koje možete pripremiti od namirnica koje imate u kuhinji.


Evo kako da se riješite pigmentnih fleka i spriječite njihovu pojavu. Prije nego što bilo šta stavite na lice, provjerite alergijske reakcije na koži. Da biste to uradili, stavite proizvod na unutrašnju stranu podlaktice i posmatrajte reakciju kožu do sljedećeg dana.


Zašto se pojavljuju pigmentne fleke?

Ako su fleke upaljene, bolne ili svrbe, mogu biti znak alergijske reakcije ili onkološkog oboljenja. Ako je to slučaj, obratite se ljekaru kako biste isključili moguće bolesti. Ako vaše pigmentne fleke ne svrbe, ne bole i nisu upaljene, možete koristiti prirodne proizvode za posvetljivanje kako biste ih se riješili. Kako biste dobili što bolje rezultate i spriječili budući razvoj ovih fleka, možda bi bilo dobro da obratite pažnju na svoje zdravlje generalno.

Kako da tretirate pigmentne fleke kod kuće?

Prije nego što započnete tretman kod kuće, očistite lice blagim pilingom od soli ili šećera pomešanih sa bilo kojim uljem. Nanesite piling na kritično područje nježnim pokretima (izbegavajte područje oko očiju) i isperite ga toplom vodom. Nakon pilinga, koža je spremna za posvetljivanje.

1. Limun

Sok od limuna je najbolje sredstvo za posvetljivanje, čišćenje i dezinfekciju kože - samo budite isgurni da niste alergični ili osjetljivi na citruse. Pomiješajte sok od limuna sa pavlakom ili medom i nanesite na direktnu kožu. Nakon 10 minuta, isperite vodom. Još jedan sjajan način da iskoristite limun jeste da ga pomešate sa vodom i perete lice tri puta dnevno.


2. Soda bikarbona

Soda je još jedno sjajno sredstvo koje možete koristiti za čišćenje lica u kombinaciji sa limunom. Ovu mješavinu možete nanositi direktno na lice svaka dva dana. Ako imate suhu ili osjetljivu kožu, dovoljno je da je koristite jednom ili dva puta nedeljno. Sodu možete pomiješati i sa vodom i naneti direktno na fleke, prije nego što je isperete vodom.

soda-bikarbona
3. Aloje vera

Ova jedinstvena biljka ne samo da hidrira kožu, već pomaže i u regeneraciji, zaceljivanju opekotina i izbjeljivanju pigmentnih fleka. Iscedite sok iz lista aloje vere i nanesite na problematično područje dva puta dnevno.


4. Crni luk

Crni luk sadrži i sumpor i vitamin C koji pomažu u regeneraciji kože, liječenju pigmentnih fleka, smanjenju bora, kao i liječenu akni i drugih nepravilnosti kože. Stavite sok od crnog ili ljubičastog luka na problematične dijelove lica i isperite hladnom vodom nakon 10 minuta.


5. Bijeli luk

Vjerovali ili ne, bijeli luk sadrži veliku količinu eteričnh ulja koja su veoma efikasna u izbjeljivanju kože. Isjecite češanj belog luka na pola i istrljajte lice nekoliko puta dnevno.

luk
6. Sirće

Jabukovo sirće čini kožu glatkijom, a ten ujednačenijim. Nanesite ga direktno na pigmentne fleke koje želite da posvetlite i ostavite oko 20 minuta pre nego što ga isperete hladnom vodom.


7. Jogurt

Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja pomaže u obnavljanju kože, dezinfekciji i uklanjanju pigmentnih fleka. Nanesite jogurt na lice, naročito na problematična područja. Nakon 20 minuta, isperite toplom vodom.

8. Kurkuma

Uprkos svojoj narandžastoj boji, kurkuma je zapravo poznato kao izbjeljivač. Pomiješajte je sa sokom od iscijeđene pomorandže, zagrejte i nanesite na lice.


9. Sok od bobičastog voća

Sok od bobičastog voća je bogat vitaminom C. Šaka brusnice i crne ribizle učiniće čuda za vašu kožu. Iscedite sok od voća na čistu krpu i držite je na licu oko 16 minuta. Onda operite lice toplom vodom.

10. Aspirin

Pomiješajte 10 tableta aspirina sa 100 ml vode. Utrljajte mješavinu na lice tri puta nedeljno. Napravite pauzu od tretmana u trajanju od 3 dana svakih 7 dana.

Kako možete spriječiti pojavu pigmentnih fleka?

Uravnotežena ishrana u kombinaciji sa preventivnim merama može da vam pomogne da izegnete mnoge faktore koji dovode do pojave pigmentnih fleka.

1. Isključite mogučnost bilo koje bolesti koja može da dovede do pojave novih pigmentnih fleka i drugih zdravstvenih problema.

3. Održavajte kožu hidriranom i pijte dovoljno vode.

3. Izbjegavajte izlaganje suncu od 11 do 16 časova.

4. Koristite kremu za sunčanje ne samo na plazi, već i dok šetate gradom.

5. Izbjegavajte odlazak u solarijum - to dovodi do preranog starenja i pojave pigmentnih fleka.

6. Jedite više svježeg povrća i voća koje je bogato vitaminima C, A i E. Možete konzumirati i nemasno meso i mliječne proizvode.

7. Ne jedite prženu ili masnu hranu, šećer i druge nezdrave namirnice jer one pogoršavaju stanje kože i cijelog tijela.

8. Prekinite sa lošim navikama, ojačajte imuni sistem i provodite više vremena napolju. Bavite se aktivnostima koje pojačavaju pozitivne emocije, održavaju organizam zdravim i popravljaju raspoloženje.

(fokuzz.com)

Ne propustite