OTAC RADE MANOJLOVIĆ: Bačena nam je crna magija!

Show
OTAC RADE MANOJLOVIĆ: Bačena nam je crna magija!
.

Porodica Rade Manojlović iz Četereža suočila se s crnom magijom! Pjevačičin otac Rade za srbijanski Kurir je otkrio da su zlobnici pokušali da im naude tako što su na drvo u njihovoj njivi zakačili krst i svijeću!

Istočna Srbija, gdje se nalazi i selo odakle potiče folk zvijezda, poznato je po vlaškoj magiji. I Manojlovići su bili na tapetu onih koji su pomoću vradžbina htjeli da im napakoste.

- Kad su djeca bila mala, stalno sam išao na njivu, nekad sam, nekad s pokojnom suprugom. Imao sam taj orah, a iz jednog drveta rasla su dva velika stabla. Jednom sam zatekao veoma čudan prizor - na drvetu je neko ostavio krst i svijeću! U tom trenutku nisam znao šta da radim, pa sam u čudu to samo šutnuo! Neko je očigledno pokušao nešto da nam uvrača i urekne nas. Nije mi bilo svejedno, ali trudio sam se da se ne opterećujem time. Bilo pa prošlo - prepričava Rade ovu situaciju, koja im se dogodila prije smrti njegove supruge i Radine majke:

rada1

- Odbijam da vjerujem da vradžbine mogu da mi učine nešto loše. Ko te je rodio, taj može i da ti naškodi. A ovi drugi ne mogu ništa! Nisam istraživao ko je to uradio, ali sigurno je neko htio da nam naškodi na taj način.

radaa

Rade ističe da je folkerku odmalena učio da ne vjeruje u crnu magiju, iako je ona i te kako zastupljena u njihovim krajevima:

- Dešavale su se često takve stvari i ljudima koje poznajem. Bilo je nekih starih žena što su vračale. Zabrine se Rada ponekad, ali učio sam je da ne vjeruje u te stvari, pogotovo sada kada je uspjela u životu. Ako je od mene prihvatila vaspitanje, onda ne vjeruje sigurno. Njoj više smetaju druge stvari, a najviše se plaši aviona.

 

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite