Šokantna ispovijest svećenika PRINCEZE DIANE: Evo šta je STVARNO PLANIRALA SA DODIJEM FAYEDOM

Show
Šokantna ispovijest svećenika PRINCEZE DIANE: Evo šta je STVARNO PLANIRALA SA DODIJEM FAYEDOM
.

Svećenik Frank Gelli otkrio je da ga je princeza Diana pitala da li bi mogla da se vjenča sa svojim dečkom, Dodijem Fayedom u crkvi i to malo prije nego što je poginula.

Anglikanski sveštenik služio je u crkvi St. Mary Abbots u Kensingtonu, nedaleko od Kensingtonske palate u zapadnom Londonu, gde je princeza živjela.

On je ubjeđen da je u pitanju bio potencijalno sklapanje braka između nje i Dodija Fayeda, koji je, kao što se zna, bio islamske vjeroispovjesti.

- Željela je da zna da li dvoje ljudi različitih vjera mogu da se vjenčaju. Rekao sam joj da mogu, izjavio je Gelli za Sunday Express.

- Dok smo razgovarali, zazvonio joj je telefon. Bilo je očigledno da je to Dodi. Oči su joj se zacaklile. Dok je odlazila, pitala me je da li bih obavio ceremoniju kada se bude udavala. Njena ljubav bila je očigledna -rekao je svećenik.

Dok je krstarila Mediteranom sa Dodijem, Diana se javila svećeniku sa dobrim vijestima. Zatražila je da se sretnu u Kensingtonskoj palati poslije ljetovanja, ali nažalost, nekoliko dana kasnije je preminula.

- Ubijeđen sam da bi se Diana i Dodi vjenčali, da nisu poginuli - dodao je Gelli.

On je otkrio i da je Diana bila sretna, zaljubljena u Dodija i da se radovala budućnosti. Međutim, svećenik vjeruje da bi ovo vjenčanje izazvalo tenzije u Crkvi Engleske zbog Dodijeve vjeroispovjesti.

Ne propustite