Konaković predstavio logo i grb stranke Narod i pravda

Bosna i Hercegovina
Konaković predstavio logo i grb stranke Narod i pravda
.

Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo, predstavio je logo i zaštitni grb novoosnovane stranke Narod i pravda, objavio je N1.

Stranka Narod i pravda predstavljena je prije nekoliko dana u prostorijama Velike sale Općine Stari Grad u Sarajevu.
narod-i-pravda

"Ima atipičan naziv. U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret. Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", poručio je Konaković po izlasku iz prostorija Općine Stari Grad u Sarajevu.

"Izabrani će zvaničnici odgovarati prvo narodu, građanima, pa tek onda stranci. Najavljujemo i osnivački skup podrške, odrzat će se 22. marta u Domu mladih na Skenderiji. Da vidimo koliko nas stvarno ima", napisao je Konaković.

Konaković, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije, kazao je da je novi politički subjekt osnovan na bazi dosadašnjih iskustava i kao želja da se razdrma učmala politička scena i da se zaustavi praksa da stranke crpe svoju moć iz višegodišnjeg upravljanja javnim preduzećima.

"Mi smo o tome govorili, a večeras smo se formalizovali. Na osnivačkom skupu je bilo zakonom propisan broj osnivačakako bi se upisali u sudski registar i sve prezentovali javnosti", dodao je Konaković.

Konaković koji je prije nekoliko sedmica najavio osnivanje novog političkog subjekta kazao je da je prvi dio urađen u tišini, te da za to postoji i razlog.

Ne propustite