KRAJ DRAME? Novinar otkrio ko je ubio Jelenu Marjanović!

Kiosk
KRAJ DRAME? Novinar otkrio ko je ubio Jelenu Marjanović!
.

Mladen Mijatović, novinar TV "Pink", napisao je kriminalistički roman "Ubistvo Jelene Marjanović" u kojem otkriva da je ubica snažni dešnjak i da je žrtvu vukao po zemlji, svojom lijevom rukom, zbog čega je njena lijeva patika nađena na nasipu bila suha, za razliku od desne!

Na promociji svog prvenca, novinar je rekao da je reč o trileru, koji je zasnovan na činjenicama o ubistvu pjevačice “Granda”. U romanu je opisao kako funkcioniše policijska istraga i otkrio pikanterije intrigantnog zločina iz usta inspektora, koji su bili uključeni u istragu, kao i nove fotografije snimljene poslije izvlačenja leša iz kanala.

- Prije šest mjeseci sam došao na ideju da napišem knjigu o slučaju koji je aktuelan već dve godine. Roman je pisan u stilu krimića, koji na specifičan način predstavlja slučaj. Napisao sam ga u prvom licu i opisao kako izgleda rad i život reportera crne hronike, kao i šta sam vidio i doživio na terenu sa inspektorima i forenzičarima, koji su bili uključeni u istragu - rekao je Mijatović.

 

Milosavljević: Roman će pomoći sudu da riješi slučaj

Advokat Nebojša Milosavljević je posleij promocije izjavio da je novinar Mladen Mijatović napisao roman poput Agate Kristi.

- Roman je uzbudljiv. Čitaocima će biti interesantan, dok će tužilaštvu, sudu i odbrani pomoći da iskristališu svoj stav o cijelom slučaju – rekao je kratko Milosavljević.

On kaže da od 2000. prati događaje iz crne hronike i da je vidio na hiljade mrtvih, ali da se na smrt nikada nije navikao, kao i da je prizor na kanalu u Borči bio jeziv i tužan. Uvjerio se da je lobanja pjevačice otvorena na nekoliko mjesta, da je ubica koristio dva oružja, jedno kojim je sjekao i drugo kojim je udarao. Pjevačicine noge su otkrile  da je ubica snažni dešnjak i da je žrtvu vukao po zemlji s lijeve strane!  

mladen-promocija-1000x0

- Lijeva patika je prva pronađena na nasipu i bila je suha za razliku od desne! Jelenu je ubica vukao po zemlji sa lijeve strane, svojom lijevom rukom. Ubica je snažan. Dešnjak je. U desnoj ruci je držao oružje. Zato je lijevom rukom vukao Jelenu - iskusno je zaključio inspektor, kog je Mijatović čuo na terenu.

Mijatović otkriva da se dvoumio da li da zažmuri kada je vidio Jelenino teijlo, ali priznaje da je pobijedila novinarska žeđ za istinom. 

- Prvi put sam vidio Jelenino lice. Nije bila našminkana kao na fotografijama koje portali tabloida objavljuju. Ipak, moglo se reći, bila je leijpa žena. Iako potpuno okrvavljene i smrskane glave, nagnute na desnu stranu, djelovalo je da je u dubokom snu - opisuje novinar u romanu.

Mijatović navodi da su forenzičari skupili uzorke DNK, krvi, vode i blata sa tijela, a da su inspektori na osnovu povreda zaključili kako je napadnuta. 

- Polomljen joj je nos! Vrlo je moguće da je to bio prvi udarac… Ovdje ima posjekotinu, dugu bar 10 centimetara. Na desnoj nadlaktici! - rekao je inspektor, a zatim podigao Jeleninu lijevu ruku:

- Vidiš? Posjekotina, oko pet centimetara, postoji i na lijevoj šaci. To su odbrambene rane. Branila se. Pokušala je da zaštiti lice. Tanke su posjekotine? Nož? Tanak nož! Ili šrafciger? Ali to nije isto oružje kojim je Jelena udarana po glavi? Po glavi je udarana čvrstim, najvjerovatnije metalnim i oblim predmetom. Sačekaj, kolega! Bilo je dvije vrste oružja? Bilo ih je dvojica, mislim ubica? Ne bih rekao. Ko zna… Ubjeđen sam da je bio jedan. Jedan, ali dobro pripremljen. Spreman da ubije! - zaključio je inspektor u energičnom razgovoru sa koleginicom, koji Mijatović upečatljivo opisuje u svom prvom krimi-romanu.

(Alo.rs)

Ne propustite