BEBA VAM IMA STOMAČNE GRČEVE: Evo kako možete pomoći prirodnim putem!

Mame i bebe
BEBA VAM IMA STOMAČNE GRČEVE: Evo kako možete pomoći prirodnim putem!
.

Sporo i lagano dizanje te isto spuštanje nogu može ublažiti grčeve. Ponavljajte pokrete dizanja nogu prema prsima bebe i spuštanja nazad u prirodni položaj, budite veoma pažljivi i obratite pažnju da se koljena ne savijaju. Ova masaža smatra se prirodnom metodom.

Najbolje vrijeme za masažu bebe je nakon kupanja. Bebi je tada ugodno i beba je sretna. Pripremite površinu za masažu. Najbolje je da jastuk prekrijete sa mekanim pokrivačem.

Zagrijte masažno ulje trljajući ruke prije negoli započnete masažu, da nebi došlo do kontra efekta. Hladne ruke kao i ulje za masažu može prepasti bebu naglom promjenom.

Tako kad je beba opuštena to je pravo vrijeme za masažu stopala. Lagano pritišćite različite dijelove bebinih stopala. Istu takvu masažu možete primijeniti i na bebinim dlanovima. Kratka masaža zna dovesti do dužeg spavanja bebe, piše narodnilijek.com.

Nikako nemojte biti grubi i dugo masirati bebu jer to može biti kontraproduktivno i beba će se umoriti. Pratite ponašanje bebe prilikom masaže. Ako se čini da je bebi nelagodno promijenite tehniku masaže sve dok ne nađete pokrete koji bebi gode.

Izbjegavajte masažu na dijelovima tijela sa ranama ili modricama. Isto nemojte masirati bebu kad ima povišenu temperaturu. Zapamtite da masiranje u svakom pogledu bolje povezuje roditelja i dijete.

Ne propustite