UŠTEDITE!

Ovako vam UZIMAJU NOVAC: 5 uređaja u vašoj kući koja troše energiju čak i kada ne rade, BROJ #3 SIGURNO NIKAD NE GASITE!

Objavljeno:13.03.2018 - 17:12
A A A Times Arial

 Rezultati će vas prilično iznenaditi – na listi je i uređaj koji sigurno nikada u životu niste isključili iz struje!

1. Punjač bez mobilnog telefona

2

Punjač ostavljen u utičnici nastavlja da troši energiju čak i kada na njega nije zakačen mobilni telefon.

Potrošnja je minimalna, pa vam neće pretjerano uticati na novčanik.

2. Digitalni TV prijemnik

3

TV prijemnici nastavljaju da rade i kada ih isključite, pa zbog ovoga godišnje bacite 22 eura. Većina nas se i ne trudi da prebaci ove uređaje u režim mirovanja, misleći da je dovoljno da samo isključimo televizor. Ovo uvećava troškove i do 5 puta.

3. Televizor

4

Vi znate da kada pritisnete dugme za isključivanje, zapravo ne isključujete televizor, već ga samo prebacujete u režim mirovanja? Ovo vas godišnje košta oko 25 eura.

4. Računari i laptop uređaji

5

Čak i kada su isključeni, ovi uređaji i dalje rade i troše električnu energiju. Međutim, ako ih isključite iz struje, uštedjet ćete i do 100 evra godišnje.

Ukoliko ove uređaje ne isključujete, već ostavljate u režimu mirovanja, vaši troškovi će biti uvećani 1,5 puta.

5. Uređaji sa tajmerom

6

Jedan tako neprimjetan detalj kao što je tajmer na šporetu, mikrotalasnoj ili mašini za veš jasno vam može pokazati da uređaj i dalje radi. Isključivanjem ovakvih uređaja sačuvat ćete i do 120 eura godišnje.

6. Da li treba da uređaje isključite iz utičnice?

1

Nekome će gore navedene sume izgledati male, ali za nekoga one mogu značiti mnogo. U svakom slučaju, isključivanje uređaja iz utičnica svakako jeste značajno za vaš budžet. Imajući u vidu koliko svako domaćinstvo ima električnih uređaja koji su konstatno uključeni, zaista ćete sačuvati mnogo novca, piše fokuzz.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!