Novi napad: Napadnut pripadnika osiguranja ispred državnog parlamenta, policija naredila pojačan nadzor

Svijet
Novi napad: Napadnut pripadnika osiguranja ispred državnog parlamenta, policija naredila pojačan nadzor
.

U utorak ujutro došlo je do novog napada u Beču. I ovog puta napadač je državljanin Afganistana, a napao je pripadnika osiguranja ispred državnog parlamenta. Afganistanac je pokušao muškarca izvući iz automobila, no ovaj ga je uspio zaustaviti pomoću suzavca.

Napadač, kako je priopćeno na konferenciji za novinare u Ministarstvu unutarnjih poslova, nije bio naoružan i nitko nije ozlijeđen u ovom napadu, trećem u tjedan dana u austrijskoj metropoli.

Treći napad u sedmici dana

Državljanin Austrije egipatskog podrijetla nožem je u noći s nedjelje na ponedjeljak napao vojnika koji je osiguravao rezidenciju veleposlanika Irana. Dvadesetšestogodišnji napadač je ubijen, a bio je povezan s političkim islamom, rekla je direktorica austrijskog javnog osiguranja Michaela Kardeis.

Nije dala detalje o motivu današnjeg napada ni profil napadača. Policija je naredila pojačan nadzor ispred svih diplomacija u Beču.

Sredinom prošlog tjedna još je jedan Afganistanac nožem napao prolaznike u blizini poznatog parka Prater, pritom ozlijedivši tročlanu obitelj.

Ne propustite