IMALA JE PREKO 120 KILOGRAMA: Iz ishrane izbacila samo jednu namirnicu i prepolovila se!

Praktična žena
IMALA JE PREKO 120 KILOGRAMA: Iz ishrane izbacila samo jednu namirnicu i prepolovila se!
.

Džozefin Dezgrand oduvijek je voljela da jede i izbjgevala je bavljene bilo kakvim sportom. 

Imala je više od 120 kilograma, a odjeću je kupovala na odjeljenima za starije. 

“Mama bi mi uvijek rekla da usporim s jelom pošto bih ja uvijek prva završila. Takođe, nikad nisam bila zainteresovana za sport i izbjegavala bih ga po svaku cijenu“, ispričala je mlada Australijanka i dodala da je izbjegavala kupovinu garderobe.

“Sjećam se da sam jednom pronašla uske farmerke koje su mi odgovarale. Kad sam ih obukla, osjećala sam se odlično, sve dok nisam vidjela svoju fotografiju u njima. Strašno sam željela da smršam, ali nisam ništa preduzimala. Prolazila bih kroz faze, željela bih da smršam, pa bih sebi govorila da je to preteško postići i da sam sretna takva kakva jesam.I onda sam jednog dana prestala da o tome razmišljam i krenula. Zvuči tako lako. Pretraživala sam mnoge transformacije i istraživala kako ću to da uradim. Bila sam spremna, toliko sam to željela i samo sam čeka trenutak kada ću nakon buđenja poželjeti da idem na trčanje ili da se probudim bez želje za slatkim“, ispričala je Džozefin.

Rekla je da je probala razne dijete, ali da se nijedne nije striktno pridržava. 

"Kada sam malo istraživala o šećeru, šokirala sam se koliku sam količinu konzumirala, činilo se da ga ima u svemu. Odluka da izbacim šećer iz ishrane bila mi je najbolja u životu. U početku je bilo jako teško, pogotovo prve dvije sedmice, ali onda je to postala navika“, rekla je.

Australijanka sada može da uđe u bilo koji butik i da kupi ono što joj se sviđa.

“Energija koju sada imam je nevjerovatna. Nekada se probudim ujutro i samo se nasmiješim“, rekla je Džozefin koja je, nakon što je sredila ishranu, počela i da vježba dva, tri puta sedmično po 20 minuta.

Sada jede manje porcije hrane, poput jaja za doručak, salate s piletinom, batat, odrezak za ručak ili večeru. Otkrila je da joj je najteže bilo sa zavisnošću od šećera, ali da je svakim danom postajalo sve lakše i prešlo je u naviku.

“Imala sam veliku podršku, javljali su mi se ljudi širom svijeta i dijelili svoja iskustva sa mnom. Moj savjet svima je da samo krenu i prestanu sa odlaganjem. Zamislite se kako ćete izgledati nakon nekoliko mjeseci. Sigurno nije lak put, ali se isplati. Ako sam ja mogla, mogu svi“, zaključila je Džozefin, koja je izgubila pola težine i sada zajedno sa dečkom stane u stari šorc. 

 

Ne propustite