"MLADA" KOJU MOŽETE POJESTI: Ovako izgleda torta od milion dolara, napravljena od 1000 jaja i 20 kilograma čokolade

Praktična žena
"MLADA" KOJU MOŽETE POJESTI: Ovako izgleda torta od milion dolara, napravljena od 1000 jaja i 20 kilograma čokolade
.

Ova torta nije kao ostale, a kako biste je napravili potrebno je na stotine i stotine sati i nevjerovatna količina sastojaka.

Čovjek koji se dugo bavi slastičarstvom odlučio je da pravljenje torti podigne na veći nivo. 

Ovakvo nešto niti on sam nikada prije nije uradio. Pored toga što je ova poslastica veoma skupa i zahtjevna za napraviti, ona je izuzetno ukusna. Zanimljiva stvar oko ove torte jeste još što je sve na njoj jestivo.

Svi dijelovi ove torte su jestivi i ručno izrađeni iako vam se čini nestvarno. Oni koji su bili prisutni sajmu vjenčanja u Dubaiju su zaista sretni. Oni su na tom sajmu mogli probati ovu tortu koja košta čak 1 milion dolara.

mlada1

Čovjek koji se zove Debi Vingham je njen izumitelj, a inače je poznat kao izumitelji i dizajner skupih  poslastica, no ovo mu je bio čak korak prema gore u njegovoj karijeri. Torta se sastoji od 1000 jaja i nevjerovatnih 20 kilograma čokolade.

mlada

Ta najskuplja torta se nalazi u obliku mlade koja je određene visine što je 182 centimetra. Odlična stvar jeste što je na ovoj torti sve jestivo tako da nema ništa za bacati. Na slikama možete vidjeti kako je torta senzacionalna i posebnog oblika, a sada zamislitite da morate napraviti jednu ovakvu tortu. Mnogi od nas ne bi znali ni krenuti sa njenim pravljenjem, kada pogledamo koliko je zahtjevno.

Ne propustite