DOKAZANO: Doručkujte ovo i smršaćete 10 kilograma za mjesec dana

Praktična žena
DOKAZANO: Doručkujte ovo i smršaćete 10 kilograma za mjesec  dana
.

Poznato je kako je doručak najvažniji obrok, jer nam obezbjeđuje energiju potrebnu za ostatak dana. 

U svojoj knjizi "Dijeta velikog doručka" autorica Daniela Jakubovič tvrdi da će doručak od 600 do 850 kalorija prije devet sati ujutro delovati kao saveznik metabolizma i drastično podstaći mršavljenje i uravnotežiti hormone, sagorjeti masne naslage, piše Express.hr.

- Obilan doručak zapaliće metabolizam, ali ključno je da doručak bude bogat proteinima i vlaknima. Ako se pridržavate svih pravila dijete, za 30 dana možete smršati i do 10 kilograma, a istovremeno jesti sladoled, picu i namirnice koje druge dijete ne dozvoljavaju - kaže ona.

- Doručak je važno jesti već 15 minuta nakon ustajanja. Čak i oni koji ne osećaju glad ujutru, poslije dvije nedejlje će se prilagoditi i buditi gladni - ističe.

eatbreakfastslide1-jpg-rendition-largest

Primjer doručka koji autorka ističe sastoji se od omleta sa tri bjelanca, 50 grama sira, 50 grama šunke, povrća, pola mafina sa sirom, pahuljica od žita sa 200 mililitara mleka, smutija od jagode i čokoladnog kolača.

Iz dana u dan jedan doručak treba da se sastoji od sedam porcija proteina među kojima su dvije porcije mliječnih proizvoda, dvije porcije ugljenih hidrata, dvije porcije masti i jedne porcije slatkog deserta.

Ručak se sastoji od tri porcije proteina, tri porcije niskokaloričnog povrća, dvije porcije povrća sa skrobom i jedne porcije voća.

Večera se sastoji od tri porcije proteina, dvije porcije povrća sa skrobom i dvije porcije voća.

Ne propustite