UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Trenutak kad je ubijen Kennedy godinama je bio skriven od javnosti (VIDEO)

Kiosk
UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Trenutak kad je ubijen Kennedy godinama je bio skriven od javnosti (VIDEO)
.

Misterija oko ubistva predsjednika Kennedyja do danas nije razjašnjena, a snimku atentata zabilježio je je krojač Abraham Zapruder.

Na toj se snimci dobro vidi trenutak u kojem je Kennedy pogođen, a cijeli video traje 26 sekundi.

Iako je ovo jedna od najpoznatijih snimki na svijetu, malo je poznato da je jedna sličica iz tog filma izrezana. Naime, cijeli ih filmić sadrži 486, ali autor je odlučio izbaciti sličicu 313 jer mu je davala noćne more, piše Smithsonian.

Radi se o trenutku u kojem je Kennedy pogođen u glavu, te se jasno vidi kako mu metak izbacuje komadiće mozga. Čak i kad je odlučio prodati snimku magazinu Life po cijeni od 150 hiljada dolara, Zapruder je to učinio pod uvjetom da ova uznemirujuća sličica bude izostavljena.

"Volimo vjerovati da živimo u sigurnom svijetu. Atentat na Kennedyja je poprilično velik dokaz nesigurnosti svijeta. Ako muškarac koji je toliko moćan, mlad, bogat i uspješan može nestati s lica zemlje u jednom trenu, kako je tek s nama ostalima", objasnio je filmski redatelj Errol Morris, prenosi "index.hr".

Međutim, ovu ključnu sličicu je reporter Geraldo Riviera prikazao u televizijskoj emisiji Good Night America 1975. godine. 

Snimkom su bili opsjednuti službeni istražitelji, ali i mnogobrojni teoretičari zavjera. Godinu dana kasnije, 1976., posebno je povjerenstvo pokrenulo novu istragu Kennedyjeva ubojstva, a ovu su snimku povezali s audiosnimkom s policijskog radija na kojoj se navodno čuje i četvrti pucanj. 

Mislili su da bi to značilo da je postojala urota, a također se pojavila teorija o drugom ubojici.

Nakon mnogih pregleda američka akademija znanosti je ipak utvrdila da ovo nije adekvatan dokaz i tako je istraga vraćena na početak.  

Ne propustite