Uhapšeni muškarac zbog pokušaja ubistva policijskih službenika u Doboju predat policiji u Banjaluci

Bosna i Hercegovina
Uhapšeni muškarac zbog pokušaja ubistva policijskih službenika u Doboju predat policiji u Banjaluci
.

Mustafa Hasanbašić iz Tešnja, koji je uhapšen na području Maglaja zbog pokušaja ubistva policijskih službenika u dobojskom naselju Miljkovac, predat je Upravi za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, saznaje Srna.

Hasanbašić će po završetku ispitivanja u policiji danas biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

Poslije višečasovne potjere, Hasanbašić je uhapšen juče oko 16.15 časova u maglajskom mjestu Jablanica, a tokom prošle noći predat je Upravi za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske.

Hasanbašić je uhapšen zahvaljujući saradnji policijskih službenika Policijske uprave Doboj i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja u petak, 9. marta, u dobojskom naselju Miljkovac otvorili su vatru na pripadnike policije, a potom je došlo i do fizičkog obračuna dvojice Tešanjaca sa dobojskim policajcima.

Tom prilikom jedan policajac teško je povrijeđen, a drugi lakše. Policajci su uspjeli da savladaju Ćosovića, koji je, takođe, zadobio povrede, dok je Hasanbašić uspio da pobjegne i nakon višečasovne potjere uhapšen je kod Maglaja.

 

(Srna)

Ne propustite