Znate li kako da PREPOZNATE SMRT: Ovo su ZNAKOVI koji govore da je kraj blizu!

Čudne priče
Znate li kako da PREPOZNATE SMRT: Ovo su ZNAKOVI koji govore da je kraj blizu!
.

Smrt je oduvijek zanimala ljude, što velike mislioce, što običan narod – tako strašna, a opet tako prirodna i neizbježna, ova tema je vijekovima aktuelna. Možda baš zato što niko živ ne zna kako ona zapravo izgleda.

Ali sada zahvaljujući naučnicima možemo da znamo tačno šta se dešava u tijelu u tim presudnim trenucima

Neposredno prije smrti:

Znakovi da je osoba blizu smrti su: kratak dah, depresija, aksioznost, pospanost, umor, mentalna konfuzija, zatvor ili nevoljno vršenje nužde, mučnina, odbijanje hrane i pića.

Što je smrt bliža, to ruke i noge, kao i stopala i šake postaju sve hladnije. Koža mijenja boju, postaje tamnija ili poprima crvenkastu boju. Srce počinje da radi sve sporije i dah je usporen.

Smrt se bliži

U ovim posljednjim trenucima često se dešava da osoba u potpunosti prestane da diše na desetak ili više sekundi. A onda na scenu stupa samrtni roptaj, taj užasan zvuk koji osoba ispušta neposredno prije nego što nas zauvijek napusti. Riječ je o glasnom disanju čiji zvuk ne može da se opiše.

Smrt je tu

U trenutku smrti oči postaju staklaste, što može jasno da se vidi ukoliko su osobi oči otvorene. Srce staje, a 20 do 30 sekundi nakon toga gasi se i mozak. Međutim, iako istraživanja pokazuju da smo svjesni svega 30 sekundi nakon što prestanemo da dišemo, neki noviji podaci pokazuju da svijest može da opstane i po nekoliko minuta nakon što nastupi klinička smrt.

Kad osoba umre, često dolazi do nekontrolisanog lučenja urina i fekalija. Ovo zavisi od toga koliko je hrane i pića osoba konzumirala u danima prije smrti.

 

Ne propustite