Ovo su sjajni trikovi za ljepotu zbog kojih će se svaki muškarac okrenuti za vama, ovaj pod brojem 6 će vas oduševiti

Praktična žena
Ovo su sjajni trikovi za ljepotu zbog kojih će se svaki muškarac okrenuti za vama, ovaj pod brojem 6 će vas oduševiti
.

Pogledajte ove sjajne ideje za koje smo potpuno sigurni da će postati deo vaše svakodnevne rutine šminkanja.


1. Pasta za zube + soda bikarbona protiv mitisera

Ako ste umorni od mitisera u T-zoni, pomješajte malo paste za zube sa sodom bikarbonom. Koristite novu četkicu da nježno trljate ivicu brade, nos i čelo nekoliko minuta. Onda isperite toplom vodom. Ova mješavina čisti kožu od mitisera i viška masnoće. Pasta za zube možda neće odgovarati osobama sa osjetljivom kožom. Ako dobijete osip ili svrab, odmah prekinite sa korišćenjem.

2. Podizanje trepavica

Stavljanje maskare svako jutro i onda opet uveče ako idete negdje na večeru može biti zamorno. Neki ljudi mogu biti alergični na sastojke maskare. Zaboravite na gnjavažu! Postoji sjajno riješenje: nadogradnja trepavica. Možete posjetiti kozmetički salon ili kupiti neki od setova za nadogradnju koji se prodaju na internetu.

3. Punije usne
Povećanje usana, sa svim tim iglama i krvi, može svakog da uplaši. Međutim, postoji jednostavan trik da učinite svoje usne punijim: uzmite viljušku i nježno bocnite usne. Ovo će povećati cirkulaciju krvi i učiniti da izgledaju veće. Onda nanesite karmin ili sjaj za usne.

4. Jednostavna tehnika skraćivanja šiški

Ako nemate vremena da posjetite frizera, možete i sami da skratite šiške kod kuće. Odvojte dio koji želite da skratite, malo ga uvrtite i isjecite. Sad još samo malo štricnite kako bi vaše šiške bile savršenog oblika.

5. Lokne pomoću ljepljive trake

Naše bake su nas učile da koristimo novine ili komadiće tkanine kako bismo uvile kosu. Ovo je metoda iz 21. veka! Uzmite ljepljivu traku i isjecite je na komade jednake dužine. Savijte ih tako da ljepljivi deo bude unutra i onda ih koristite kao uvijače. Prespavajte sa njima, a ujutru ćete imati prelijepe lokne.

6. Uskladite sjaj za usne sa lakom za nokte

Ovo je jedan od najboljih i najlakših trikova. Svi želimo da savršeno uskladimo boje na noktima i usnama! Ipak, šta ako nemate pri ruci lak odgovarajuće boje? Koristite umjesto njega ruž ili sjaj za usne. Nanesite na svaki nokat, a onda prekrijte sa dva sloja bezbojnog laka. Gotovo!

7. Maskara kao ajlajner

Ako imate sastanak, a samo maskaru u torbi, isprobajte gore prikazan trik. Definitivno će upotpuniti vaš izgled!

8. Uklanjanje tamnih mrlja ispod pazuha
Muški proizvodi za uklanjanje dlaka toliko su dobri da ih i žene mogu koristiti. Na primjer, tamne mrlje ispod pazuha možete ukloniti Niveinom muškom kremom za smanjivanje tamnih mrlja.
9. Kako da izgledate svježe ujutru

Svima nam se ovo desilo: neprospavana noć zbog učenje ili plača djece dovodi do stvaranja tamnih krugova ispod očiju ujutru. Dovoljno je da nanesete da bijeli ili bež ajlajner na vodenu liniju oka i odmah ćete izgledati sviježe i odmornije!

10. Podignut konjski rep

Ako želite konjski rep kao iz 60-ih godina, stavite dvije ukosnice ispod njega kako biste ga podigle.

11. Smanjenje crvenila od bubuljica

Neočekivana bubuljica je uvijek problem. Koristite kapi za oči kako biste smanjili crvenilo i oticanje. Stavite jednu ili dve kapi na tupfer ili štapić za uši i pritisnite ga na bubuljicu. Ostavite nekoliko sekundi, a onda uklonite. Bubuljica će biti manje crvena i otečena.

12. Ukrotite kosu koja štrči

Ako ste vezali rep ili napravili pletenicu, a uporne dlake i dalje štrče iz kose, iskoristite novu četkicu za zube da ih zagladite, a onda naprskajte lakom za kosu.

13. Savršeno nanesen ajlajner uz pomoć ukosnice

Osim što ih koristimo za brojne frizure, ukosnice možemo koristiti i kao pomoć pri šminkanju. Nanesite tečni ajlajner na kraj ukosnice, pa je pritisnite na kožu. Popunite prazninu i završite ostatak linije. Savršene mačkaste oči!

14. Uvijanje trepavica uz pomoć fena

Da bi vam uvijene trepavice duže stajale, koristite fen. Zagrijte njime uvijač za trepavice, sačekajte da se malo ohladi i onda ga koristite na uobičajen način.

15. Ruževi od voštanih bojica

Voštane boje vaše djece mogu da postanu vaši ruževi! Pomješajte ih sa kokosovim uljem (ili nekim drugim prirodnim uljem). Možete čak i da mješate boje!

16. Papirne navlake za WV šolju kao za upijanje viška masnoće sa lica

Nemate maramice za upijanje pri ruci, a vašoj T-zoni je potrebno čišćenje? Iskoristite papirne navlake za WC šolju (čiste, naravno).

17. Stavljanje maskare pomoću plastične kašike

Stavljanje maskare, naročito ako imate spuštene kapke, može da napravi priličan nered. Koristite čistu plastičnu kašiku da zaštiite kapke. Jednostavno i efikasno.

18. Elastične gumice za savršen manikir

Želite savršen "frenč"? Uzmite elastičnu gumicu i prekrijte nokat, ostavljajući vrh nokta slobodnim za drugu boju.

Ne propustite