PO OVAKVOJ ZIMI SVAKI DAN MORATE UPALITI AUTOMOBIL: I ne samo to

Automoto
PO OVAKVOJ ZIMI SVAKI DAN MORATE UPALITI AUTOMOBIL: I ne samo to
.

Poželjna je i kratka vožnja, a ako automobil duže vrijeme stoji neophodna će biti i duža ruta kako bi se akumulator ponovno napunio
 

Do veljače prave zime skoro da i nismo imali, pa su prvi pravi zimski uvjeti stigli tek sada, kada vozači već počinju razmišljati koje će ljetne gume kupiti.
 

Zimska oprema, dakako, još je uvijek potrebna (zakonski do 15. 4. na kontinentalnim brzim cestama), a oni koji su i ovu kasnu zimu dočekali nespremni bolje da u ove dane velikih minusa automobile ostave parkirane i koriste javni prijevoz ili taksi. Ali, i tada je, ako je automobil na niskim temperaturama nekoliko dana, preporučljivo svakodnevno ga upaliti kako se akumulator ne bi ispraznio, ali i kako bi tekućine u automobilu procirkulirale, te da ne postanu preguste.

Najbolje bi bilo da se provozate barem kratko, ali ako ga palite samo u mjestu, pazite da su pri paljenju svi potrošači (svjetla, radio, brisači, grijanje stakla..) isključeni. Nakon određenog vremena akumulator će se isprazniti pa treba otići na dužu vožnju, piše večernji.hr. Ako, pak, u zimsko vrijeme duže vrijeme ne mislite paliti auto, najbolje je da akumulator izvadite i spremite na toplo mjesto.

Ne propustite