Stiže velika promjena vremena u BiH: Evo šta prognoziraju iz FHMZ-a

Aktuelno
Stiže velika promjena vremena u BiH: Evo šta prognoziraju iz FHMZ-a
.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom.

U jutarnjim satima i dijelu prijepodneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom. Intenzivnije padavine na jugozapadu, istoku i jugoistoku Hercegovine, gdje se očekuje od 40 do 60 l/m2. U ostatku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan.

Jutarnja temperatura iznosit će od -6 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom koja se može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima moguća je i susnježica. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

Danas je u BiH bilo oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, prenosi Fena.

Temperature zraka u 13.00 sati iznosile su: Banja Luka, Bihać, Bjelašnica i Sanski Most -7 stupnjeva, Prijedor -6, Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo, Livno i Sokolac -5, Doboj, Sarajevo i Tuzla -4, Bijeljina, Srebrenica i Zvornik -3, Brčko -2, Široki Brijeg -1, Grude, Mostar i Trebinje 0, Neum 1 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite