BUDITE OPREZNI: Snijeg je stao, većina ulica je očišćena, ali prijeti nam NOVA OPASNOST

Region
BUDITE OPREZNI: Snijeg je stao, većina ulica je očišćena, ali prijeti nam NOVA OPASNOST
.

Glavne gradske saobraćajnice su prohodne, putari su krenuli u čišćenje ostalih ulica, ali poslije snijega koji je 30 sati neprekidno padao, Beograđanima prijeti nova opasnost.

- Najavljen je dodatni pad temperature, posebno u četvrtak kada se predviđa -18 stepeni i ledena kiša u petak koja će stvarati pokoricu pri tlu, gdje ni so, već samo rastvor može da djeluje - upozorava gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da obrate posebnu pažnju na stanje na putevima i da prate i poštuju uputstva nadležnih.

- Na velikom minusu su i veći izazovi, posebno jer je u saobraćaju nešto veći broj vozila prisutan. Neka vozila nisu bila pripremljena zbog nedostatka zimskih pneumatika i neprilagođene brzine - rekao je Glavaš.

On je dodao da predstoji posao na održavanju trenutnog stanja, da ne bi došlo do poledice u kasnim večernjim satima, zbog očekivanog pada temperature.


- Zimska služba ima dovoljno vozila, nabavljena je dovoljna količina soli, kompletna mehanizacija je uključena i ne očekujemo za sad bilo kakve probleme - zaključio je Glavaš.

Ne propustite