"Trudna sam, a ne znam ko je otac djeteta. Ne prestajem plakati"

Kiosk
"Trudna sam, a ne znam ko je otac djeteta. Ne prestajem plakati"
.

Djevojka se javila kolumnistici Dear Deidre jer je ostala trudna, a ne zna ko je otac djetetu.

Njenu ispovijest pročitajte u nastavku:

Draga Deidre,

Prevarila sam dečka s drugim muškarcem. Sada sam trudna, a ne znam ko bi mogao biti otac tom djetetu. Ja imam 28 godina, a moj dečko 29. Zajedno smo tri godine. Imali smo uspona i padova u vezi kao i drugi parovi, ali sretni smo zajedno.

Jednu večer sam izašla u klub s prijateljicama, jedna od njih je slavila 30. rođendan. Tamo sam upoznala predivnog momka i počela sam koketirati s njim. Znala sam da je to pogrešno, ali previše sam popila.

Pričali smo i plesali, i odlično se provodili. Šapnuo mi je u uho da li bismo mogli otići na neko mirnije mjesto. Ispričala sam se prijateljicama i otišla s tim muškarcem u lokalni hotel u kojem je odsjeo. Imali smo fantastičan seks.

Izmijenili smo telefonske brojeve, ali više se nisam čula s njim. Mislila sam da je tome kraj.

Test na trudnoću sam napravila jer nisam dobila menstruaciju i bilo mi je mučno ujutro nekoliko puta. Test je bio pozitivan pa sam rekla dečku da čekamo bebu. On je bio toliko sretan kada je to čuo. Ne prestaje pričati o tome kako ćemo biti jedna velika, sretna porodica, jako je uzbuđen.

Sada sam trudna šest mjeseci i osjećam se strašno krivom jer nisam sto posto sigurna da je dijete njegovo.

Jako ga volim i žao mi je što sam to napravila, što sam ga prevarila. Bojim se sve mu priznati jer strahujem da će me ostaviti ako sazna istinu.

Navečer ne mogu spavati i noću plačem zbog toga. Šta da napravim?

Je li najbolja opcija sve mu priznati?

30f8f5a8940ab89e707a

Ovo je savjet koji je dobila:

Svakako si se dovela u kompliciranu situaciju, ali nemoj paničariti. Ako si imala redovit seks sa svojim dečkom, dijete je vjerojatno njegovo. Porazgovaraj sa svojim ginekologom, reci mu koji ti je bio datum zadnje menstruacije i pitaj kada je točno dijete moglo biti začeto.

Možda ti može pomoći u tome da shvatiš čije dijete nosiš, od svojeg dečka ili tog muškarca. 

Ukoliko datumi pokažu da je djetetov otac taj muškarac, pred tobom je velika odluka. Laganje dečku nije opcija koja može trajati vječno, a i nije dobro podizati dijete u tako neiskrenom odnosu, da on misli kako mu je otac, a zapravo nije.

U tom slučaju najbolje je biti iskren prema dečku i nadati se da te dovoljno voli i da je toliko oduševljen ovim djetetom, da će ga podizati kao svoje. Također, tada bi trebala i biološkom ocu javiti da ima dijete.

Ne propustite