BEZ ANTIBIOTIKA: Riješite se URINARNE INFEKCIJE pomoću OVE namirnice koju imate u kuhinji!

Porodica i zdravlje
BEZ ANTIBIOTIKA: Riješite se URINARNE INFEKCIJE pomoću OVE namirnice koju imate u kuhinji!
.

Konzumiranje sode bikarbone može povećati nivo natrijuma u tijelu te ako se vaša ishrana iz zdravstvenih razloga bazira na dijeti s niskom udjelom natrijuma, obavezno se prvo konsultirajte s ljekarom.

Soda bikarbona koristi se u kuhinji, ali i u medicini.

U zdravstvene svrhe najčešće se koristi kao antacid koji pomaže pri smirivanju žgaravice. No, sodu bikarbonu možemo koristili za tretiranje urinarnih infekcija. Uzrok upale bešike najčešće je bakterijski, a simptomi uključuju peckanje tokom mokrenja, bolove u stomaku te mutan ili krvav urin.

Ako se urinarna infekcija ne izliječi, može doći do hronične infekcije te ozbiljnih zdravstvenih problema.

Kako koristiti sodu bikarbonu za smirivanje infekcije?

Ovakvu infekciju možete umiriti pomoću sode bikarbone. Sedam dana svako jutro jednu kašičicu medicinske sode bikarbone otopite u decilitru vode i popijte. Postupak možete ponoviti tokom dana. Medicinsku sodu bikarbonu možete kupiti u apoteci.

Konzumiranje sode bikarbone može smanjiti kiselost u tijelu i učiniti krv i urin lužnatijima. Kada lužnati urin prolazi kroz bešiku stvaraju se nepovoljni uslovi za rastbakterija, te pomaže pri kontroli infekcija.

No, ukoliko se simptomi ponovno vrate, obavezno se obratite ljekaru. Konzumiranje sode bikarbone može povećati nivo natrijuma u tijelu te ako se vaša ishrana iz zdravstvenih razloga bazira na dijeti s niskom udjelom natrijuma, obavezno se prvo konsultirajte s ljekarom.

Ne propustite