8 dobro skrivanih tajni najpoznatijih mađioničarskih caka

E buraz
8 dobro skrivanih tajni najpoznatijih mađioničarskih caka
.

Nisu samo djeca oduševljena mađioničarskim trikovim i magijom, već oni podjednako fasciniraju i nas odrasle. Iako smo svjesni činjenice da magija ne postoji, nekada nemamo logično objašnjenje kako je neki trik izveden, pa čak možemo početi da vjerujemo da natprirodno ipak postoji. Kada su u pitanju neki od najčuvenijih i najmagičnijih trikova, tajne iza njih su više nego jednostavne. Pogledajte koje se tajne kriju iza najpoznatijih trikova.

1. Nestanak Statue slobode

nestanak-statue-slobode-0

Dejvid Koperfild je 1983. godine izveo trik u kome je Statua slobode potpuno nestala, a objašnjenje trika je vrlo prosto. Čitava statua bila je prekrivena tkaninom, a ispred publike je postavljen veliki ekran. Sve osvjetljenje na spomeniku bilo je isključeno osim reflektora. Ovo je stvorilo iluziju praznog prostora dok su reflektori zaslepeli publiku. Kada je spomenik otkriven, publika to nije mogla vidjeti jer je prevremeno bila zaslijepljena jakim reflektorima.
2. Nestanak velikog kamiona

nestanak-velikog-kamiona-1

Kako bi se izveo ovaj trik, preko kamiona se navlači posebna konstrukcija, a neko samo treba da izveze kamion. Kada se zavesa skloni, kamiona nema. Sada je jasno zašto se ovaj trik može videti samo na TV-u, naročito kada se ima u vidu činjenica da je publika lažna.
3. Lebdeći čovjek

lebdeci-covek-2

Lebdeći čovjek nasred ulice nije nikakav mag sa tajnim moćima. Iluziju stvara metalna konstrukcija koja se krije ispod njegove široke odjeće.
4. Ruka kroz staklo

ruka-kroz-staklo-3

Za ovaj trik mađioničar koristi specijalni podijeljeni ekran. Kada trik krene, pravo ogledalo se pomjera nazad, dok se ispred stavljaju dva pokretna panela koja predstavljaju lažno ogledalo. Tako se stvara prostor za ruku koja se kreće. Na kraju trika pomoćnici vraćaju pravo ogledalo ispred.
5. Magična novčanica

magicna-novcanica-4

Kako bi izveo ovaj trik, mađioničar pažljivo savija novčanicu od jednog dolara i krije iza svojih prstiju. Tada je pažljivo zamjenjuje novčanicom od 100 dolara takoda niko ne vidi. Eto kako se odigrava ova magična zamjena.
6. Hod po vodi

hod-po-vodi-5

Ovaj trik se obično izvodi u mutnim rekama ili bazenima koje je čovjek napravio. Najbitnije je napravati poebnu staklenu ili plastičnu konstrukciju nevidiljivu za publiku. Tada možete hodati po vodi kao pravi sveti čovjek.
7. Trik sa potpisanom kartom

trik-sa-potpisanom-kartom-6

Mažioničar zamoli nekoga iz publike da se potpiše na bilo koju kartu. Nakon toga je pocijepa na 4 dijela i onda je nekom magijom ponovo cijelu vrati ispred zadivljene publike. Tajna je vrlo prosta - mađioničar u džepu ima savijenu kartu kojom zamjenjuje potpisanu. Sakrivenu kartu potom pocijepa, dok potpisana ostaje potpuno bezbjedna.
8. Čovjek na pola

covek-na-pola-7

Trik sa čovjekom podjeljenim na pola uspjeva jedino ako se posmatra sprijeda. Sa strane je vro lako uočiti da je dio tijela od koljena do struka plastična lutka. Široka odjeća i položaj tijela stvaraju iluziju da čovjek drži sopstvene noge.

Ne propustite