POGLEDAJTE ANIMACIJU: U sljedeća 72 sata past će hrpa snijega, evo gdje će ga biti najviše!

Bosna i Hercegovina
POGLEDAJTE ANIMACIJU: U sljedeća 72 sata past će hrpa snijega, evo gdje će ga biti najviše!
.

Facebook stranica Severe Weather Europe objavila je animaciju koja otkriva kako će u Europi u iduća 72 sata pasti prilično mnogo snijega.

Najgore će biti u zapadnim Alpama u Italiji gdje će pasti oko metar snijega. Velike količine bijelog pokrivača očekuju se i u sjevernim Apeninima i Dinaridima pa i u Hrvatskoj.

U Bosni će sutra, uglavnom, biti oblačno sa slabim snijegom. Više sunčanog vremena bit će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 4 stepena, a u Hercegovini jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, a najviša dnevna  između 9 i 14 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Slab snijeg se očekuje od večernjih sati i tokom noći na nedjelju. Temperatura zraka između 0 i 3 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je oblačno. U većem dijelu BiH je padao slab snijeg ili susnježica. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne je padala kiša.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -3, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 1, Bugojno, Gradačac, Jajce, Livno i Sarajevo 2, Doboj i Tuzla 3, Zenica i Zvornik 4,Bijeljina, Brčko i Sokolac 5, Mostar i Široki Brijeg 6, Grude 9, Trebinje 11 i Stolac 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Ne propustite