SNIJEG PARALISAO HRVATSKU: Haos u prometu, prevrnuo se školski autobus i cisterna (FOTO + VIDEO)

Region
SNIJEG PARALISAO HRVATSKU: Haos u prometu, prevrnuo se školski autobus i cisterna (FOTO  + VIDEO)
.

Snijeg u Hrvatskoj pravi velike probleme. Mediji javljaju kako se jutros oko 6 sati kod Turopoljskog Markuševca blizu Velike gorice prevrnuo školski autobus, ali srećom bio je prazan, javlja portal VGdanas. Vozač nije povrijeđen. Još jedan autobus sletio je sa Stare karlovačke u jutarnjim satima u smjeru Zagreba. Nije poznato ima li povrijeđenih.

Hrvatski autoklub objavio je najnovije izvješće o stanju na cestama: Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta u Gorskom kotaru i dalje nema prohodne ceste za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz smjera unutrašnjosti prema i Rijeci te obrnuto; Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila, ali se vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakih bočnih udara vjetra; za sav promet zbog olujnog vjetra zatvorene su autocesta A7 Sveti Kuzam-Šmrika u oba smjera i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga, DC25 Gospić-Karlobag; na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkriveni teretnim prostorom (I. i II. skupina); zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC24 između Varaždinskih Toplica i Ludbrega u mjestu Slanje.

Portal Regionalni.com javio je kako se jutros oko 9 sati prevrnula cisterna na državnoj cesti između Ludbrega i Varaždinskih toplica.

Na područjima gdje snijeg stvara najveće poteškuće otkazana je nastava u školama, a u pomoć stiže i Hrvatska vojska. Naime, na zahtjev ličko-senjskog župana, kao pomoć operativnim snagama civilne zaštite kao pomoć su angažirani pripadnici vojske, piše "Index.hr".

Nastava je otkazana u desetak škola u Gorskom kotaru.

Zbog teške situacije širom zemlje oglasio se i DUZS.

"Tokom 22. februara nove snježne padaline koje su zahvatile većinu županija kontinentalne Hrvatske te jak vjetar na Jadranu izazvali su brojne probleme u odvijanju cestovnog, željezničkog i pomorskog prometa. Nisu zabilježeni veći problemi u opskrbi električnom energijom i drugim energentima te pitkom vodom. U uklanjanju posljedica, prvenstveno u čišćenju prometnica te u regulaciji prometa sudjelovali su  zaposlenici javnih i komunalnih službi, snage civilne zaštite, policijski službenici.

Ne propustite