Erdogan: Nema stajanja, pred teroristima je vrelo ljeto

Svijet
Erdogan:  Nema stajanja, pred teroristima je vrelo ljeto
.

Predsjednik Turske Reccep Tayyim Erdogan poručio je danas u Ankari kako će naredno ljeto biti vrelo za teroriste, ali i one koji im pružaju podršku.

Erdogan se obratio na sastanku sa predstavnicima Stranke pravde i razvoja (AK Parti) iz turskih gradova, a tom prilikom se osvrnuo na borbu protiv terorizma.

"Ovo ljeto će biti vrelo za teroriste, ali isto tako i za one koji im pružaju podršku. Najprije ćemo neutralizovati teroriste u Manbiju, a nakon toga bez stajanja nastavljamo našim putem sve dok istok Eufrata ne bude u potpunosti siguran za nas i našu sirijsku braću", poručio je Erdoan.

Dodao je kako će operacija "Maslinova grana" u narednom periodu biti nastavljena bržim tempom.

"Obzirom da je naša vojska u dobroj mjeri očistila od terorista značajna brda (oko Afrina), u narednom periodu očekujemo da će operacija biti nastavljena bržim tempom”, rekao je Erdoan.

Podsjetivši kako su u operaciji "Maslinova grana" do sada neutralizovana 1.873 terorista i pod kontrolu stavljen prostor od 415 kvadratnih kilometara, Erdoan je poručio:

"Nakon što zatvorimo obruč oko centra Afrina i teroristima onemogućimo komunikaciju, nastavljamo operaciju s novom strategijom."

 

(Anadolija) 


 

Ne propustite