Majka držala kćerku zatvorenu na tavanu 25 godina: RAZLOG JE ZASTRAŠUJUĆI!

Čudne priče
Majka držala kćerku zatvorenu na tavanu 25 godina: RAZLOG JE ZASTRAŠUJUĆI!
.

Koliko je zapravo bitno da se roditeljima svide potencijalni partneri njihove djece najbolje je pokazala majka koja je svoju ćerku držala zarobljenu na tavanu čak 25 godina, jer nije odobravala njen izbor.

Zaljubljenost u ,po mišljenju vaših roditelja, pogrešnog i danas je ozbilja stvar, ali jednu mladu Francuskinju je bukvalno koštala njene mladosti.

Naime, 1876. godine u Parizu, mlada Blanš Monier se zaljubila u starijeg, siromašnog advokata, koji se nimalno nije dopadao njenoj aristokratskoj majci. Uprkos protivljenju majke Monier je bila odlučna da se uda za ljubav njenog života.

Nedugo poslije ona je odjednom nestala sa lica zemlje. Majka i brat su je oplakali i nastavili sa svakodnevnim životom, iako su krili stravičnu tajnu.

Skoro tri decenije poslije nestanka mlade Parižanke, javni tužilac je dobio misteriozno, anonimno pismo, u kojem je neko naveo ime usiedjelice, koja je izgladnjela i zarobljena na tavanu kuće Monier, gdje živi u sopstvenom smeću, prenosi express.hr.
Šokirani pismom policajci su odmah krenuli da istraže ove navode, uprokos ugledu i reputaciji porodice optužene za zlostavljanje.

Policija je provalila u kuću i na tavan, na kojem ih je zapljusnuo neopisiv smrad. Još veći šok je uslijedio kada su otkrili da se u toj prostoriji nalazi mršava žena skrivena u krevetu.

Blanš Monier je bila zatvorenica vlastite majke i 25 godina nije vidjela svjetlost dana, niti bilo šta drugo.

- Jadna žena je ležala potpuno gola na ofucanom, žičanom krevetu. Oko nje su bili ostaci izmeta i urina, mesa, voća, povrća, ribe i buđavog hljeba. Vidjeli smo gomilu buba koja se kretala po njenom krevetu. Od smrada nije moglo da se diše, pa nismo bili u stanju da završimo istragu - opisao je scenu jedan od pripadnika policije.

Majka je odmah uhapšena i priznala je svoj zločin. Umrla je 15 dana poslije zatvaranja.

Prema pisanju Daily Mail-a majka je Monierovu zatvorila na tavan u nadi da će se ova predomisliti u vezi izbora ljubavnika, međutim kako mlada dama nikada nije promijenila svoje mišljenje ostala je zatvorena i poslije smrti siromašnog advokata.

Blanšin brat je osuđen na 15 mjeseci zatvora, međutim pušten je nedugo poslije hapšenja jer je izjavio da je njegova sestra mogla da izađe kad god je htjela, ali da ona to nije željela.

Blanše je umrla u sanatorijumu 1913. godine.

 

Ne propustite