OPREZ, ON SU LEGLO BAKTERIJA I VIRUSA: Predmeti koje odmah trebate dezinfikovati!

Zanimljivosti
OPREZ, ON SU LEGLO BAKTERIJA I VIRUSA: Predmeti koje odmah trebate dezinfikovati!
.

Ove predmeta diramo često, a čistimo rijetko ili nikako. Stoga, kako biste se sačuvali od gripe prehlade pomoći će vam njihova dezinfekcija.

 Mobilni

Mobilni telefoni, kao i daljinski upravljači, najveći su prenosioci bakterija, a prema brojnim istraživanjima, pokazali su se prljavijim čak i od daske na WC šolji. S obzirom na to koliko često ih koristimo, nije teško zaključiti da su oni plodno tlo za prenošenje prehlade i gripa

 Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje prvo je potpuno isključite i prebrišite dezinfekcijskim (vlažnim) maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tipki. Nakon toga je prebrišite suhom krpom od mikrofibera.

Kvake

Tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo je da kvake (kao i šaltere) dezinfikujete maramicama koje sadrže alkohol ili krpicom namočenom u alkohol.

Kuhinjska radna površina i sudoper

Radnu površinu u kuhinji veoma je važno održavati čistom tokom cijele godine, ali to postaje posebno važno kada vlada sezona prehlada i gripa. Poprskajte i obrišite cijelu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoper.

 

Ne propustite