A tko drugi nego Messi: Spasio je Barcu i razbio 'prokletstvo'

Fudbal
A tko drugi nego Messi: Spasio je Barcu i razbio 'prokletstvo'
.

Chelsea je vodio 1-0 golom Williana, a čudesni Brazilac još je i pogodio dvije stative. No Barcelona ne bi bila Barcelona, a Leo Messi to što jest da se nisu nekako izvukli golom u 75. minuti za 1-1.

Trideset udaraca i 730 minuta trebalo je Lionelu Messiju da zabije gol Chelseaju. Dogodilo se to u devetoj utakmici argentinskog velemajstora protiv londonskih plavih kojim je Barceloni donio remi 1-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Londonu.

Rezultat je to kojim će momčad Ernestea Valverdea zasigurno biti zadovoljna nakon vrlo skrome utakmice, pogotovo prvog poluvremena u kojemu nije uputila nijedan udarac prema golu Chelseaja.

A na drugoj strani sijevale su "bombe" Williana. Brazilac je u 34. minuti iz daljine pogodio desnu, a u 41. lijevu stativu. Golman Barcelone Ter Stegen bio je na pravim mukama, a ništa nije mogao napraviti kod trećeg Willianova udarca u 62. minuti koji je odsjeo pokraj bloka našeg reprezentativca Ivana Rakitića.

Čekalo se cijelu utakmicu što će napraviti Messi, nije bio osobito raspoložen - a onda je zabljesnuo u ključnom trenutku.

Andreas Christensen dao je u 75. minuti "kriminalnu" dijagonalnu loptu koju je presjekao njegov imenjak Andrés Iniesta, vratio je Messiju koji ju je rutinski smjestio tamo gdje treba za konačnih 1-1. Ivan Rakitić odigrao je za Barcelonu svih 90 minuta i zaradio žuti karton u 29. minuti.

Uzvratna utakmica na Camp Nouu na rasporedu je 14. ožujka.

 

Ne propustite