Da li i vi izbjeljujete zube kod kuće sodom bikarbonom? Nakon ovoga više nećete

Zdrav život
Da li i vi izbjeljujete zube kod kuće sodom bikarbonom? Nakon ovoga više nećete
.

Poznato je da limunska kiselina u velikim količinama nagriza caklinu. Zabluda je da je soda bikarbona u kombinaciji s limunskom kiselinom sredstvo za izbjeljivanje zubi.

Neadekvatna dužina i neprimjeren način primjene takvih preparata na zubima može biti vrlo riskantan potez i naštetiti našim zubima i zubnoj caklini, piše “Večernji“…

Svaki takav tretman koji se ne radi pod kontrolom stomatologa može u određenim situacijama biti i opasan za zdravlje zubi. Također nije dokazano da takva abrazivna sredstva izbjeljuju zube.

Poznato je da limunska kiselina, koja se često koristi u kombinaciji sa sodom bikarbonom, u velikim količinama nagriza caklinu i da se stoga ne bi trebala koristiti u svrhe dentalne medicine. Korištenje abrazivnih sredstava kao što je soda bikarbona u kućnom aranžmanu mogu štetno uticati na zubnu caklinu. Izbjeljivanje koje se provodi pod kontrolom stomatologa jedini je način potpuno bezopasnog i efikasnog izbjeljivanja zubi.

Budući da su provedena brojna istraživanja i testiranja o štetnosti, izbjeljivanje u ordinaciji smatra se rutinskim i kontrolisanim postupkom koji ne izaziva apsolutno nikakve štetne posljedice na zube. Postupak izbjeljivanja zubi zoom lampom ugodan je, bezbolan i ne šteti zubnoj supstanciji.

Ne propustite