Da li i vi čistite svoju stražnjicu POGREŠNO: Promijenite ovu LOŠU naviku prije nego što bude kasno! Evo kako!

Zanimljivosti
Da li i vi čistite svoju stražnjicu POGREŠNO: Promijenite ovu LOŠU naviku prije nego što bude kasno! Evo kako!
.

Intimna higijena je važna za vaše zdravlje i dobrobit. A kada je u pitanju čišćenje anusa, mnogi ljudi jednostavno ne rade dobro. Ponekad, ako ne pravilno obrišete, fekalna materija se može akumulirati u analnom predjelu što uzrokuje iritaciju i neugodnost i mirise.

Evo nekih uputstava
Uvek obrišite od naprijed prema pozadi sa nježnim pokretima. Nikada ne obrišite u suprotnom smjeru, kako biste sprečili prenos bakterija.

Važno je nastaviti brisanje dok fekalna materija nije potpuno nestala. Dobar način da se izbjegne iritacija i neugodnost izazvanog toaletnim papirom je da na početku očistite većinu stolice sa toaletnim papirom, a zatim završite sa čišćenjem vlažnim maramicama.

Ako imate osjetljivu kožu, vodite računa da koristite vlažne maramice koje su za osjetljivu kožu i koje nisu mirisne da spriječite iritaciju. Ovi proizvodi su vrlo efikasni za čišćenje anusa, smanjujući iritaciju i neugodnost, uz istovremeno pružanje temeljnog čišćenja i ostavljajući vam ugodniji osećaj.

Evo smiješnog pitanja. Da li ste ikada primijetili kako ne koristimo toalet papir na bebama? A zašto ne? Jer to jednostavno neće riješiti posao.

Međutim, bebi maramice – koje su u suštini ništa drugo do papirni peškiri natopljeni bebi ulje – postižu više od vode ili toalet papira.

 

Ne propustite