MUP KS: Molba građanima za informacije o odbjeglom vozaču!

Crna hronika
MUP KS: Molba građanima za informacije o odbjeglom vozaču!
.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pozvalo je danas građane da pomognu u potrazi za vozačem koji je prije nekoliko dana uzrokovao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povrijeđena pješakinja.

Kako piše u saopćenju MUP-a KS, 15. februara u 8,50 sati, na kolovozu ulice Bolnička do broja 18, u neposrednoj blizini raskrsnice sa ulicom Višnjik, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka O.F. rođena 1937.godine u Odžaku, nastanjena u Sarajevu, od strane motornog vozila nepoznate marke i reg. oznaka, kojim je upravljao nepoznati vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrde je zadobila pješakinja O.F.. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

''Molimo građane koji imaju bilo kakve informacije u vezi sa navedenom saobraćajnom nezgodom da obavijeste Upravu policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona 122, 033/206-666, 033/207-777 ili najbližu policijsku stanicu'', saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(N1)

Ne propustite