SVIJET U ŠOKU ZBOG ONOG ŠTO JE KATE URADILA: "Razočarala me, bolje da je ostala kod kuće"

Show
SVIJET U ŠOKU ZBOG ONOG ŠTO JE KATE URADILA: "Razočarala me, bolje da je ostala kod kuće"
.

Kate Middleton se našla na udaru kritika nakon pto je na dodjeli nagrada Bafta odjenula zelenu, a ne crnu haljinu, koja je znak podrške kampanji za ravnopravnost žena. 

Zvijezde su nosile  crne haljine u znak protesta protiv seksualne nejednakosti i seksualnog uznemiravanja na radnom mjestu, nakon što je skandal s Harveyjem Weinsteinom potresao filmsku industriju.

kate1

No, Kate je umjesto crne odjenula zelenu haljinu dizajnerice Jenny Packham, koju je nadopunila smaragdnim nakitom. Mnogi smatraju da je Kate to učinila jer tradicija nalaže da članovi kraljevske obitelji crninu nose samo na sprovodima, no drugima to nije nikakav izgovor jer to ne bi bilo prvi put da je Kate prekršila pravila.

“Kate me razočarala što nije odjenula crno. To nije politička nego ženska stvar”, “Kako Kate nije sram sjediti tamo u zelenoj haljini dok sve ostale žene nose crno? Iskreno, bolje da je ostala kod kuće ako nije namjeravala pokazati potporu ženama”, “Ako njena svekrva može otvoreno govoriti protiv seksualnog uznemiravanja, onda je Kate mogla barem obući crnu haljinu”, nižu se negativni komentari na Twitteru.

kate2

Ipak, neki su crnu traku i crnu torbicu shvatili kao poruku da Kate zagovara kampanju. Iz Kensingtonske palače to nisu željeli komentirati.

“Feministikinje pokazuju svoje pravo lice napadajući Kate zbog boje haljine”. “Svi koji napadaju vojvotkinju Kate bi se trebali prisjetiti što je pravi problem i da to nije moda ili boja haljine. Odrastite” i “Mislim da je Katein potez bio mudar. Haljina nije crna da bude u skladu s protokolom, ali je dovoljno tamna da pošalje poruku”, komentirali su oni koji podržavaju izbor odjeće vojvotkinje.

 

Ne propustite