Najpopularniji citati slavnih žena!

Zanimljivosti
Najpopularniji citati slavnih žena!
"Svaka žena u životu mora voljeti lošeg muškarca, a ponekad čak i dva puta. Tek tada će znati cijeniti onog dobrog."

Marilyn Monroe

"Sebična sam, nestrpljiva i pomalo nesigurna. Griješim, gubim kontrolu i sa mnom je ponekad teško. No ako me ne možeš podnijeti u najgorem izdanju, onda posve sigurno ne zaslužuješ ni moje najbolje!"

Princeza Diana

"Budite ljubazni i imajte najbolje namjere, bez očekivanja nagrade, ali i budite sigurni da će vam se jednog dana ta dobrota vratiti. "

Katharine Hepburn

"Pridržavate li se uvijek slijepo svih pravila, propustit ćete svu zabavu u životu. "

Coco Chanel

"Ne razumijem kako žena može izaći iz kuće, a da se ne dotjera malo – ako ni zbog čega, onda iz pristojnosti. A potom, nikad ne znaš, možda baš tog dana ima zakazan sudar sa sudbinom. A za sudbinu treba izgledati što je ljepše moguće."

Oprah Winfrey

"Budite zahvalni za ono što imate, jer ćete dobiti još i više. Ako se koncentrirate na ono što nemate, nikada nećete imati dovoljno".

Marjorie Kinnan Rawlings

"Svaka žena u životu mora voljeti lošeg muškarca, a ponekad čak i dva puta. Tek tada će znati cijeniti onog dobrog."

Maya Angelou

"Naučila sam da će ljudi zaboraviti ono što kažete, zaboravit će ono što ste radili, ali nikad neće zaboraviti kako su se zbog vas osjećali."

Jennifer Aniston

"Nije dobro ako si premršav ni ako si predebeo. Nemoguće je zadovoljiti svakog, pa je najbolje da prestanemo da se trudimo" 

Drew Barrymore

Godinama nisam mogla da prihvatim svoje tijelo i izgled. Govorila sam sebi "Ne možeš da nosiš ništa bez rukava ili s naramenicama". Ali, odjednom mi je sinula misao- kako bi bilo da sama sebi ne šaljem tako negativne poruke i kažem sebi nosi to i uživaj!  Sada se, više nego ikada, osećam prijatno u svemu što nosim."

Salma Hayek

"Kaže se da je ljepota u oku posmatrača, a ja kažem da je oslobađajuće kada shvatiš da si upravo ti taj posmatrač. Ovo nam daje moć da potražimo ljepotu na mestima na kojima se drugi ne usude da je traže, uključujući i ljepotu u nama samima"

Sofia Loren

"Ljepota je onaj osećaj iznutra, ono što se vidi u očima. To nije nešto fizički" Sofia Loren

Taylor Swift

"Sreća i samopouzdanje su najljepše stvari koje možemo obući" 

Audrey Hepbern

"Vjerujem u manikir. Vjerujem u preterano oblačenje. Vjerujem u lijenost i vjerujem u karmin. Vjerujem u ružičastu boju. Vjerujem da su srećne devojke najljepše devojke. Vjerujem da je sutra novi dan. Vjerujem u čuda"  

Ne propustite