Evo kad stiže nasljednik smartphonea LG G6 kodnog imena Judy

Tech
Evo kad stiže nasljednik smartphonea LG G6 kodnog imena Judy
.

Mobile World Congress u Barceloni počinje 26. februara, a kompanija LG nije poslala nikakve pozivnice niti objavila bilo kakav teaser o uređaju koji bi mogao biti G7. Međutim, pojavile su se nezvanične informacije koje govore da će LG predstaviti novu generaciju svog flagship smartphonea u junu ove godine.

Nasljednik LG-jevog smartphonea G6 koji se razvija pod kodnim imenom G7 vjerovatno će biti predstavljen u junu ove godine.

Navedeno je i da se nasljednik modela G6 razvija pod kodnim imenom Judy te da će imati potpuno novi dizajn za razliku od prethodnika koji se nisu mnogo razlikovali.

Špekuliše se da će G7 imati veći 6,1-inčni ekran u odnosu na model G6, što bi trebao biti debi za novi tip ekrana panel MLCD+ koji će koristiti do 35 posto manje energije.

Osim toga, uređaj će posjedovati Qualcommov Snapdragon 845 procesor, 64 GB interne memorije, 4 GB RAM-a, dvije stražnje kamere od 16 MP s otvorom blende f/1.6 te otpornost na vodu i prašinu po standardu IP68. Također, dio njega će biti i stereo zvučnici, podržavat će format HDR10 i bežično punjenje, a njegove kamere će posjedovati AI tehnologiju.

LG će na MWC-u predstaviti smartphone V30 za 2018. godinu, čije će kamere također posjedovati AI tehnologiju.

Ne propustite