NE BACAJTE PARE! NEĆETE MORATI NIŠTA NOVO DA KUPITE: Ovo su neophodni trikovi koje MORATE znati ako želite da vaša kuća uvijek bude čista

Praktična žena
NE BACAJTE PARE! NEĆETE MORATI NIŠTA NOVO DA KUPITE: Ovo su neophodni trikovi koje MORATE znati ako želite da vaša kuća uvijek bude čista
.

Ovi trikovi su prosto savršeni za održavanje vašeg doma čistim, a što je još bitnije, svi su veoma jednostavni i ekonomični. Bude uvjereni da svaki od ovih trikova djeluje!

1. Mikrovalna
Istisnite malo sapuna na mokar sunđer, a zatim protrljajte kako bi se stvorila pjena. Ostavite sunđer mikrotalajsnoj, uključite na minimalnu snagu i podesite na 30 sekundi. Otvorite vrata i obrišite mikrovalnu rernu iznutra. Na ovaj način čišćenje mikrovalne nije samo lakše na ovaj način, već se ovako uklanjaju i neprijatni mirisi i mikrobi koje će sunđer upiti.

2. Dušeci
Kako vrijeme prolazi, dušeci se sve više prljaju vremenom. Kako bi ponovo izgledali kao da su potpuno novi, potrebno je samo da pospete sodu bikarbonu, ostavite nekoliko sati, a zatim usisate. Svi tragovi mirisa i prljavštine će nestati. Takođe ovo možete uraditi i sa starim kaučom ili foteljom.

3. Daske za sječenje
Kombinacija soli i limuna je odlična za čišćenje drvenih dasaka sa seckanje. Dasku pospite solju, a zatim je oribajte polovinom limuna. Nakon toga je jednostavno isperite sa toplom vodom.

4. Toster
Uz pomoć stare četkice za zube, možete očistiti sva teško dostupna mjesta u tosteru.

5. Slavine
Površinu slavina obrišite voštanim papirom kako se mrlje od vode ne bi pojavljivale duže vrijeme.

6. Pegle
Na dasku za peglanje stavite papir i pospite so. Toplotu podesite na maksimum, vodeći računa o tome da u njoj nema vode, i da je funkcija za paru isključena. Prelazite polako preko soli – ovo će učiniti čuda protiv prljavštine.

7. Escajg
Parče krede umotano u gazu stavite u kutiju ili fioku u kojoj držite escajg. Ovo će spriječiti da escajg izgubi sjaj ili da dođe do trajnog oštećenja.

8. Odjeća
Masnih mrlja sa odjeće ćete se lako otarati tako što ćete izmrviti kredu po fleci. Kredu jednostavno utrljajte u mrlju, i za nekoliko sati će kreta upiti masnoću u potpunosti. Ova metoda je najefikasnija kada se radi o svježim mrljama.

9. Venecijaneri
Čišćenje venecijanera može trajati dugo i biti veoma nezgodno. Malo ljudi zapravo shvata da može koristiti staru čarapu za čišćenje pojedinačnih dijelova venecijanera sa minimalnom količinom napora.

10. Tiganji
Korišćenje soli je najbolji način za čišćenje tiganja. So upija ulje i pomaže u otklanjanju tvrdokornih mrlja. Ostavite so u tiganju neko vrijeme, a zatim isperite i trljajte dok se ne osuši.

11. Tepisi
U zapremini 1:2 pomiješajte dio sirćeta i vode u bočici sa prskalicom. Naprskajte mrlje na tepihu i prekrijte ih mokrom krpom. Uključite peglu i podesite režim pare, peglom prelazite oko 30 sekundi preko tkanine.

12. Sudopere
Sudoperu očistite pomoću sode bikarbone i stare četkice za zube, a zatim stavite nekoliko kriški limuna u odvod i pustite vodu kako bi na najbolji način isprali svoju sudoperu.

13. Prozori
Prozore čistite na uobičajen način, ali ih istrljajte suvim novinama. Ova metoda će pomoći da se uklone sve mrlje, a prozori će blistati.

14. Neprijatni mirisi
Jednu kašičicu arome vanile sipajte u posudu, a zatim činiju stavite u zagrijanu rernu. Vaša kuća će prelijepo mirisati, a svi neprijatni mirisi će nestati.

Ne propustite