Velika bura otežava saobraćaj, popodne stiže snijeg u unutrašnjosti

Region
Velika bura otežava saobraćaj, popodne stiže snijeg u unutrašnjosti
.

Oblačno, na Jadranu uz povremenu kišu, a u gorskim krajevima snijeg, poslijepodne i  večeras susnježice i snijega bit će i unutrašnjosti, dok je na istoku Hrvatske moguća i kiša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak. 

Malo snijega nošenog jakim vjetrom može biti i duž obale sjevernog Jadrana. Na kopnu vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4 na kopnu te od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva na Jadranu. 

Ograničenja u prometu zbog jake bure

Od 6.15 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, samo za osobna vozila, zbog bure, otvorene su A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Delnica;  DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (DC8) od Novog Vinodolskog do Sv. Marije Magdalene, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Ograničenje brzine zbog opasnosti naleta na srnu

Zbog opasnosti od naleta na srnu na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Kikovica, oko 67. km vozi se uz ograničenje brzine.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije - za riječko okružje linija Mali Lošinj - Rijeka i linija  Novalja - Rab - Rijeka; za splitsko okružje  katamaranska linija Ubli- Vela Luka- Hvar- Split.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 t.

Katamaran na liniji Jelsa - Bol - Split isplovio je danas iz luke Stari Grad u 6 sati bez pristajanja u luku Jelsa.

Ne propustite