RIJETKO KO OVO PRIMIJETI, A VAŽNO JE: Jedna sitnica u oku otkriva vaše ZDRAVSTVENO STANJE

Porodica i zdravlje
RIJETKO KO OVO PRIMIJETI, A VAŽNO JE: Jedna sitnica u oku otkriva vaše ZDRAVSTVENO STANJE
.

Oči važe za ogledalo duše, ali to nije sva njihova moć. Oči ujedno mnogo otkrivaju o zdravstvenom stanju, čak i dok još ni sami nismo svjesni sa čime nam se tijelo bori.
 

Pogled direktno u oči čoveka otkriva mnogo toga o njemu. Pogledaćete u oči kada želite da provjerite da li neko laže, ali pogledajte u oči i kada želite da se uvjerite da je osoba sasvim zdrava, jer simptomi mnogih tegoba pojavit će se baš u očima.

ŽUĆKASTA BJELOOČNICA

x

Kod beba je ovo normalna pojava koja je posljedica žutice. Kod odraslih ukazuje na poremećaj rada jetre, žučne kese, može da indikuje i hepatitis ili cirozu.

ŽUĆKASTE FLEKE NA KAPKU


Xanthelasma palpebrarum je stanje koje mnoge brine.

Xanthelasma palpebrarum je medicinski izraz za ovu pojavu koja krije problem sa holesterolom. Ukoliko ih imate znači da imate povišen holesterol. Koliko god da su male ove fleke su zapravo masne naslage.

ARCUS SENILIS

U pitanju je sivi ili bijeli prsten oko rožnjače. U početku se ne javlja kao potpuni krug, već kao fleka, a kako godine prolaze i njegova površina se uvećava, na kraju se javlja kao prsten oko cijele zjenice oka.

Arcus senilis je uobičajen kod starih ljudi, i tu nema mjesta panici. Izazivaju ga skladišta masti koja se nalaze duboko u ivicama rožnjače. Ne pravi probleme sa vidom, i nema tretmana za ovo stanje, niti postoji potreba za njim, piše magazin Žena.

Postoji mišljenje da arcus senilis ukazuje na povišeni holesterol, i to može da bude istina, ali samo ako se javi kod mlađih ljudi, okvirno mlađih od 45 godina, poručuje dr Francisko Lopez sa Mejo klinike.

Ne propustite