Trump: Rusija je antiameričku kampanju pokrenula mnogo prije moje kandidature, u predizbornom periodu nije učinjeno ništa loše

Svijet
Trump: Rusija je antiameričku kampanju pokrenula mnogo prije moje kandidature, u predizbornom periodu nije učinjeno ništa loše
.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da je Rusija pokrenula antiameričku kampanju prije izbora 2016. godine, ali da u njegovoj predizbornoj kampanji nije urađeno ništa loše.

Rusija je počela svoju antiameričku kampanju 2014. godine, mnogo prije nego što sam ja saopćio odluku da ću da se kandidiram za predsjednika. To nije uticalo na rezultate izbora", napisao je Tramp na Twitteru. 

Dodao je da tokom kampanje ništa nije urađeno loše i nije bilo dosluha sa Rusijom.

Tramp je ovo saopćio nakon što je američko Ministarstvo pravde objavilo dokument u kojem se 13 ruskih državljana optužuje za uplitanje u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine. 

Međutim, dok je napuštao Bijelu kuću predsjednik SAD nije želio da komentariše cijelu situaciju, pa je mahao novinarima ignorišući pitanja, javlja Srna.

Prema optužnici, zavjera je počela 2014. godine s ciljem ometanja predsjedničkih izbora u SAD, u kojoj su učestvovala osobe koje su imale lažne identitete i koje su putem društvenih mreža promovirale Donalda Trampa. Oni su, takođe, putovali u SAD da prikupljaju obavještajne informacije i organizirali su protestne skupove.

Ne propustite