SVI BRUJE O BLINDIRANOM VOZILU PREDSJEDNIKA SRBIJE: Moćni Audi izazvao pažnju cijelog regiona, a evo ko ga je poklonio Vučiću! (FOTO)

Kiosk
SVI BRUJE O BLINDIRANOM VOZILU PREDSJEDNIKA SRBIJE: Moćni Audi izazvao pažnju cijelog regiona, a evo ko ga je poklonio Vučiću! (FOTO)
.

Predsjednički "audi A8L" izazvao je veliku pažnju javnosti nakon Vučićeve posjete Hrvatskoj.

"Moćno vozilo", kako su ga nazvali hrvatski mediji, lična je donacija šeika Muhameda bin Zajeda Srbiji.

Ovu informaciju potvrdili su i na Andrićevom vencu, a „audi A8L“ je u Beograd stigao prije nekoliko mjeseci direktno sa jednog sajma automobila.

1408239-seik-ff

Jutarnji list navodi da je u koloni od petnaestak crnih limuzina i džipova hrvatske bezbjednosti koji su snimljeni na Aveniji Hrvatske bratske zajednice u oči upao „audi A8L“.

- Riječ je o blindiranoj verziji limuzine nemačkog proizvođača s nivoom balističke zaštite devet, čija je karoserija napravljena od materijala uobičajenih za vojna vozila, otporna je na puščane metke, snage je 425 KS, i stotku dostiže za 6,5 sekundi, a neto cijena joj je oko milion kuna (135.000 eura) - napisao je Jutarnji.

1403611-whatsapp-image-20180212-at-10-57-13-ff

Šeik Muhamed bin Zajed je i 2013. godine donirao tri blindirana „mercedesa GL500“ Ministarstvu odbrane u vreme kada je Aleksandar Vučić bio na čelu tog resora. Automobili su dati na raspolaganje državnim organima i korišćeni su za prevoz stranih delegacija koje borave u Srbiji. Jedan „mercedes“ dat je na korišćenje tadašnjem predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću. Pomenuto vozilo radnik ovlašćenog servisa slupao je tokom probne vožnje tako što se bukvalno zakucao u autobus, javljaju srbijanski mediji. 

 

Ne propustite