Jeste li spremni za drugo dijete? Ove mame progovorile o trenutku kad su shvatile da je vrijeme za još jednu bebu

Mame i bebe
Jeste li spremni za drugo dijete? Ove mame progovorile o trenutku kad su shvatile da je vrijeme za još jednu bebu
.

Kad već imate jedno dijete, kad znate u što se upuštate i što vas sve čeka, odluka je ipak manje ležerna i manje spontana nego kada je riječ o prvom djetetu. To je jednostavno tako.

Planirati prvo dijete priča je za sebe koja se uvelike razlikuje od planiranja drugog. 

Zato, kada je u pitanju tajming za drugo dijete, nažalost ne postoji pravi odgovor koji će zadovoljiti sve. I čini se da tu doslovno svatko ima neko svoje mišljenje, neki svoj okidač koji im samo jednoga dana kaže - vrijeme je za još jedno.

Ako se još uvijek premišljate oko toga da idete na još jedno dijete, znajte da vam baš nitko neće moći reći koliko je ta ideja dobra ili ne. 

Nitko osim vas, vašeg partnera i vašeg djeteta. Nitko drugi, ali to ne znači da ne možete na tuđim primjerima shvatiti kada je stvarno najbolje vrijeme za još jednu bebu. 


O tome su pričale mame, pa vam u odluci možda pomognu njihova iskustva:

1. U vrijeme kad je naša kći imala oko godinu i pol i već postala prilično samostalna jedan me dan uhvatila jaka nostalgija za brigom oko male bebe koja će me trebati onako kako me moja kći već prestala trebati. Ma znate - bebe su tako slatke da je devet mjeseci nakon toga u naš dom došla još jedna beba.

2. Sjećam se kad nam je pedijatrica našeg sina rekla da bi s drugom bebom bilo najbolje pričekati oko tri godine. Bio je to savjet kojeg sam se nesvjesno stvarno držala i bio je to zlata vrijedan savjet. Vjerujte mi.

3. Shvatila sam jedan dan da našoj maloj curici očito jako nedostaje društvo. I dobila ga je.

4. Dogovorili smo se da bi bilo idealno da među djecom bude barem dvije godine razlike i tako svake dvije godine osjetim "glad" za bebom. 
5. Nisam o tome puno razmišljala sve dok se jedan dan nisam slučajno našla u bolnici, u posjetu jednom članu obitelji. I tamo, u tom bolničkom okruženju, nekako je sve sjelo na mjesto.

6. Nisam ni bila svjesna koliko sam spremna sve dok nisam ugledala plusić. Odjednom sam bila itekako spremna.

7. Moje drugo dijete danas već ima četiri godine i, vjerujte, ima dana kada mi se čini da još uvijek nisam dovoljno spremna za nju!

8. Netko dugo razmišlja, a netko, poput mene, četiri mjeseca nakon poroda već planira život u četvero. 

Ne propustite