Svađate li se i vas dvoje tokom vožnje? Niste jedini

Zanimljivosti
Svađate li se i vas dvoje tokom vožnje? Niste jedini
.

Istraživanje jedne britanske osiguravajuće kuće pokazalo je da će se dvostruko više muškaraca pretvarati da zna u kojem smjeru ide iako su potpuno izgubljeni. ​Jedna trećina parova uključenih u ovo istraživanje priznala je da se svađaju i oko kvalitete vožnje. Nedavno istraživanje pokazalo je da se jedan od tri para više svađa tijekom vožnje nego bilo gdje drugdje… Ako tokom vožnje s dragim maštate o tome kako ga lupate šakom u glavu, niste jedini.

Istraživanje koje je nedavno provedeno pokazalo je da se jedan od tri para više svađa tokom vožnje nego bilo gdje drugdje, a potrebne su samo 22 minute vožnje da se napetost može osjetiti u zraku.

Iskricu koja će rasplamsati sukob može pokrenuti npr. izbor rute koju ste vi ili dragi odabrali da stignete do cilja. No, psiholozi naglašavaju da se u pozadini toga kriju drugi veći problemi u vezi. Takvi sukobi simboliziraju odmjeravanje snage i pokazuju koji je od partnera spreman na povlačenje.

Jedna trećina parova uključenih u ovo istraživanje priznala je da se svađaju i oko kvalitete vožnje. Razlozi za svađu su također parkiranje, prebrza vožnja i držanje razmaka između vozila.

Istraživanje jedne britanske osiguravajuće kuće pokazalo je da će se dvostruko više muškaraca pretvarati da zna u kojem smjeru ide iako su potpuno izgubljeni. Ponekad je dovoljna i sitnica poput odabira radiopostaje koju ćete slušati u autu da se pokrene rasprava koja se pretvara u svađu. Svađa oko takvih sitnica može imati ozbiljnu pozadinu. Jedan od partnera možda smatra da ga onaj drugi ne sluša.

Ako se nađete usred rasprave dok vozite, smirite se i pokušajte je odgoditi dok ne stignete kući ili se zaustavite i pokušajte je riješiti. Imajte na umu da zbog svađe u tijeku vožnje vaše oči skreću češće s ceste, vjerojatno pomalo i mašete rukama, lupanje srca se pojačava i koncentracija vam je narušena. Jedan od načina za izbjegavanje ovakvih svađa je zajednička odluka o planu puta prije nego što uopće sjednete u automobil.

U slučaju da vaš dečko redovito voli stisnuti papučicu gasa ili inzistira da vozi iako je dobrano pod utjecajem alkohola, vrijeme je da se zapitate je li to muškarac s kojim se trebate viđati. Ako ne cijeni vrijednost vašeg života i bez problema vas dovodi u opasnost, je li zaista vrijedan truda?

 

Ne propustite