Najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu? Pogledajte gdje se nalazi ova pista! (FOTO)

Arhitektura i dizajn
Najljepši ili najstrašniji aerodrom na svijetu? Pogledajte gdje se nalazi ova pista! (FOTO)
.

I dok jedni uživaju u spektakularnom prizoru dok slijeću i polijeću s ovog aerodroma, drugi su prestrašeni zbog same činjenice što se pista duga 3200 metara nalazi na nadmorskoj visini od tek dva metra.

Aerodrom Male glavna je aerodrom na Maldivima i jedina koja nudi internacionalne letove u ovoj otočnoj državi južne Azije.

male-aerodrom

Smjestila se na otočiću Hulhule, u blizini glavnog otoka Male po kojem je dobila ime. Nekoć je nosila ime prema prvom maldivskom predsjedniku Ibrahimu Nasiru, a danas je nazivaju i Međunarodnim aerodromom Velana.

Na ovom otočiću u Indijskom oceanu aerodrom je prvi put otvoren u oktobru 1960. godine. Tada je imao tek čeličnu pistu od 23 x 914 metara.

S godinama i s porastom turističkog interesa za ovu rajsku destinaciju, aerodrom se renovirao te se izgradila dodatna infrastruktura. Otok-aerodrom danas sadrži i meteorološku postaju te hotel Hulhule koji je namijenjen putnicima u tranzitu.

malee

I dok jedni uživaju u spektakularnom prizoru dok slijeću i polijeću s ovog aerodroma, drugi su prestrašeni zbog same činjenice što se pista široka 45 i duga 3200 metara nalazi na nadmorskoj visini od tek dva metra, pa izgleda kao da uranja u Indijski ocean, pše punkufer.hr.

Ne propustite