SRCE ĆE VAM PREPUĆI! BOLEST KOJA JE ODNIJELA MNOGE ŽIVOTE: Ovako je izgledala mučna borba Done Ares sa rakom!

Zanimljivosti
SRCE ĆE VAM PREPUĆI! BOLEST KOJA JE ODNIJELA MNOGE ŽIVOTE: Ovako je izgledala mučna borba Done Ares sa rakom!
.

Kao što kaže njen najveći hit, Dona Ares nikada nije bila ona koja pada na koljena, a dug rat sa zlom bolešću je od nje napravio borca kog smo svi voljeli i za kog nema ko nije navijao. Dona Ares je bila simbol istrajnosti i junaštva, a njena borba sa zlom koji sve više ljudi napada, bila je tako hrabra a u isto vrijeme i toliko tužna.

Svi se sjećamo Doninih početaka borbe sa rakom, a nakon prve hemoterapije napisala je snažnu poruku i objavila svima sljedeće riječi:

"Oživjela! Prvih sedam dana je gadno, ali čim sam jutros otvorila oči, znala sam da sam dobro!!! Vrti mi se, jedva šetam, ali šetam i trudim se! Neki trnci i dalje trnu, žigaju kritična mjesta, jako sam mršava, ali danas sam do sad najbolje i iskočila sam iz pidžame."

"Nikada nisam ležala u bolnici i osjećala sam se kao Alisa u zemlji čuda. Sve mi je bilo nepoznato i sve me je prilično frustriralo. Stalno vađenje krvi, infuzije, transfuzije, život se promijenio preko noći, sve me to pomalo bunilo, ali vrhunska nega sestara i doktora mi je pomogla da lakše podnesem sve to.

Ležala sam mjesec dana, i tek prije nekoliko dana stala sam na noge i sada šetam na Bjelašnici svaki dan, udišem čist vazduh i pripremam se za sljedeću hemoterapiju", takođe je rekla Dona za Kurir poslije prve hemoterapije.

Pjevačica je nakon toga postavila sliku na kojoj se vidi kako joj opada kosa, te je riješila da se ošiša "na keca".

"Ovo ću podjeliti sa vama čisto radi hronologije, a ne radi patetike, jer je bilo pitanje dana kada će krenuti kosa da mi otpada.

Nije lako, ali nije ni teško, jer doći će nova! Svako malo – šaka puna dlaka, pramenčića… E, dok nije došlo do pramenova, da riješimo to mašinicom", napisala je tada ona uz postavljenu fotografiju.

U narednom periodu ona je na društvenim mrežama napisala: "Hvala Bogu pa dobro podnosim i treću… Prva krizna sedmica prolazi, a onda me čekaju ne jedna nego još najmanje tri hemoterapije…

To je najnovija vijest… Dakle, za početak 6 ciklusa hemoterapije. Biće pletenja i riba i ribica. Volim vas!"

Kako je vrijeme prolazilo i borba se nastavljala, tako je Dona otkrila šta je ona sama smatrala uzrokom svoje bolesti.

"Mene lično, ono što ja mislim da me je otrovalo, ali će me napasti poslije ovog intervjua, je mlijeko. Definitivno mlijeko iz tetrapaka. Ja sam spremna da potpišem da je zlo", navela je pjevačica tokom gostovanja u jednoj emisiji na bosanskoj televiziji "Hayat". Ona je tada dodala da je ovo mlijeko sada drugačije od onog koje su pili njeni vršnjaci kada su bili djeca.

"Definitivno nešto nije uredu. Kako sam prestala da pijem mlijeko, tako mi je bilo bolje, ali to je već bilo kasno i puno se toga nakupilo."

Sa prijateljima na Fejsbuku, a Dona je često djelila informacije o zdravstveno stanju, a 15. oktobra 2015. je konačno mogla da napiše dobru vijest. Pjevačica se osjećala izlječenom, iako nalazi to nisu još bili potvrdili.

"Moj bebi roze duks sa ušima može u penziju! Iako nemam još taj konačan nalaz, sigurna sam da tog karcinoma više nema! Kilaža i stanje pre tačno godinu dana se ne mogu mjeriti sa stanjem danas! Šta god pisalo na tom papiru, ne može više poremetiti moj osjećaj da sam ozdravila i da je taj rak ipak "otplivao"", napisala je tada pjevačica na Fejsbuku.

 

Nažalost, sljedeća objava koju je Dona postavila na društvene mreže nije bila optimistična i sve je ukazival na to da se ova podmukla bolest vratila.

Dona je tad otputovala u Dansku zbog sumnji da ponovo boluje od raka, gdje je podvrgnuta biopsiji kako bi bilo utvrđeno njeno zdravstveno stanje.

I ovaj put se obratila svojim fanovima putem Fejsbuka, koji su joj, kao i prošlog puta, ulivali nadu i pružali ljubav i snagu da izdrži.

"Današnja bolnička uspomena! Povratak u stvarnost! Prosle najnovije pretrage! Kad se probudis iz narkoze ne sjećaš se ni kako si zaspao. Idemo dalje! Kaze dr: Vi imate rak, ama nemam, ama imas, ama ne zelim da ga imam… Nastavlja se", napisala je tada pjevačica.

Tog 16. jula 2016. godine Dona je bila optimističnija nego ikad i prijateljima je konačno mogla da napiše vijest koju su željeli.

"Hvala na pitanju, dobro je! Sad je gameover! My Game of Thrones is over! Samo je preživio Zmaj, glupe male vodene životinje više nema! Rak, koji rak? Samo za prijatelje mali share! Ne pišem više po FB-u. Možda nekad. Možda više nikad. Ne zna se to.

Uglavnom, dobila sam utakmicu života, a sad idem da se oporavljam u miru", napisala je tada Dona Ares.

Kako bismo vol eli da je tad bila u pravu… Ova jaka žena je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se putem fotošopa sebi nadogradila kosu, a u opisu napisala:

"Samo sanjam da mi je porasla kosa (a dok ne poraste, malo se igram)" poručila je Dona Aresi i time mnogima natjerala suze na oči. Ali kraj oktobra prošle godine ipak zajedno sa jesenjim lišćem i sumornim kišama donio i dobre vijesti za Donu. Naime, objavila je na svom Instagram profilu divan tekst.

"Ko je pratio i čitao knjigu zna šta se dešavalo tog datuma i zašto je važan, 24.10. druga godina. I najnovija saznanja danas iz bolnice…

Odlični rezultati PET CT-a. E pa od danas se računam kao zdrava, iako još na oporavku, ali bez te proklete životinje. Jer danas je odličan dan i zdrava jača sam! Hvala na podršci iako vi već znate moju vječnu zahvalnost na snazi koju ste mi dali kad je trebalo.

Volim vas", saopštila je tada Dona i ovim prelijepim riječima bar na tren šutnula kamen sa srca vjernih obožavalaca.

Ipak, početkom prošle godine desilo se neželjeno opet. Dona je javila kako je hemoterapija opet na tapetu. Nije se predavala kao i toliko puta prije.

"Za sve treba priprema, pa tako i za hemoterapiju. Ovo je port. Danas je stari izvađen, novi postavljen pod kožu! Osjećam se kao da imam neki čip, ali bolje i čip, nego hemo kroz vene koje više i ne rade. U Sobi za nikoga (borba 1) pomirila sam se sa životom u simbiozi sa rakom.

Znali smo da će biti uspona i padova, ali u situacijama kad se borite za produžetak života svaka šansa je vrijedna truda! Iako me bolest kratko zavara oporavkom, ponašam se kao najzdravija uz sve nedostatke i to je ono što me drži.

Dugo sam razmišljala da li da objavim ili ne objavim bilo šta u vezi sa svojom bolešću. Ipak borba broj 2 je prošla u tišini, ali treći neće. Iz razloga što ima previše uznemirujućeg sadržaja, a opet korisnog za ljude u istoj i sličnoj situaciji, a na prvom mjestu privatni sadržaj koji nikako ne očekujem na portalima i tuđim profilima – imam još jedan novi Instagram profil, (koji se još puni slikama iz 2016/17) samo za prijatelje (preko 18 godina) i za sve one koji me prate godinama, manje-više lično poznaju, vole i podržavaju.

Probala sam GLASNU i TIHU varijantu, radi ličnog istraživačkog eksperimenta za novu knjigu koju pišem. Rak se ne tuče u tišini, barem ja nisam taj tip. U tišini padamo u još veću tišinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu", napisala je tada Dona, a fanovi su joj i ovaj put pružili ogromnu podršku. Treći pokušaji pobjede nad opasnom bolešću bili su najteži.

Aresova je ovako opisivala stravične muke.

"Prva sedmica podnošljiva, druga loša, treća najbolja. Ipak, uspjela sam potpuno oživjeti, mučnine i povraćanje su glavne smetnje, umor, loša krvna slika i imunitet zbog čega izbjegavam velike grupe ljudi, 3 kilograma sam izgubila, pa vratila, sad samo jedem i spremam sam za drugu hemioterapiju za par dana", pisala je Dona.

Pratioci i fanovi su joj upućivali riječi podrške. Od kada je povela svoju bitku sa rakom, Dona Ares se hrabro držala i na društvenim mrežama je bila prava inspiracija za sve ljude koji imaju istu, kletu muku.

Međutim, u posljednjih nekoliko mjeseci njenog života su se te objave proredile, a posljednje što je na svom Instagramu objavila pet dana pred smrt bila je njena fotografija iz mlađih dana gdje se obratila direktno fanovima sa kojima je imala intezivan kontakt:

"Voli vas vaša Dona Ares", napisala je pjevačica i to je posljednji pozdrav koji nam je svima uputila.

Ne propustite