Akcija "Zadruga": SIPA pretresa objekte širom BiH

Aktuelno
Akcija "Zadruga": SIPA pretresa objekte širom BiH
.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA-e, provode danas opsežnu akciju kodnog naziva “Zadruga”, zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i zloupotreba službenog položaja, propisanih KZ FBiH.

Aktivnosti se provede po naredbama Kantonalnog suda Sarajevo u saradnji sa službenicima Poreske uprave FBiH i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz pružanje pomoći policijskih službenika MUP ZDK, MUP KS, MUP SBK i MUP BPK.

Trenutno se pretresaju tri pravna lica na četiri lokacije na području Viteza, Visokog, Goražda i Sarajeva, s ciljem pronalaska materijalnih tragova i dokaza koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Nakon što budu okončane operativne mjere i radnje na pomenutim lokacijama, predviđeno je da se u prostorijama SIPA-e u svojstvu osumnjičenih izvrši kriminalistička obrada odgovornih lica.

Imajući u vidu da su operativne aktivnosti još u toku, o detaljima akcije javnost će biti naknadno informisana, saopćeno je iz SIPA-e.

Ne propustite