U Bosni sutra veći dio dana oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini sunčano

Bosna i Hercegovina
U Bosni sutra veći dio dana oblačno sa slabim snijegom, u Hercegovini sunčano
,

U Bosni sutra će veći dio dana biti oblačno.

Prijepodne lokalno će padati slab snijeg. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana doći će do postepenog razvedravanja.

U Hercegovini uglavnom će biti sunčano. Više oblačnosti bit će na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Tokom noći na petak u Bosni vjetar mijenja smjer na jugo. U Hercegovini puhat će umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna uglavnom između -1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.

U Sarajevu sutra će veći dio dana biti oblačno. Prijepodne povremeno može padati slab snijeg. Od večernjih sati smanjenje oblačnosti. Temperatura zraka između -3 i 1 stepen.

U Bosni danas je pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je bilo pretežno vedro, osim u sjevernim područjima gdje je bilo pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac -1, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 2, Brčko, Doboj i Srebrenica 3, Zenica 4, Zvornik 5, Široki Brijeg 7, Grude, Mostar i Trebinje 8 i Neum 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Ne propustite