Ovakvi muškarci su najprivlačniji ženama - Rezultat se neće svidjeti mnogim frajerima

Ljubav
Ovakvi muškarci su najprivlačniji ženama - Rezultat se neće svidjeti mnogim frajerima
.

Naučnici sa Univerziteta Griffith proveli su istraživanje o tome kakve muškarce žene smatraju najprivlačnijima i došli do zaključka da, baš kao i kod mnogih životinjskih vrsta, najbolje prolaze oni najsnažniji.

Doktor Aaron Sell kaže da se pokazalo da su ženama najprivlačniji muškarci koji izgledaju snažno u gornjem dijelu tijela, odnosno muškarci sa širokim ramenima, muškarci koji su fizički spremniji te koji izgledaju kao da imaju snažniji stisak.

"Evolucijski psiholozi tvrde da žene pri biranju partnera u obzir uzimaju genetske kvalitete i sposobnosti ulaganja resursa u ženu i njene potomke", rekao je i dodao da stoga i moderne žene moraju imati neki mehanizam prepoznavanja sposobnosti muškarca za borbu.

"Jedina ključna komponenta čovjekove sposobnosti da se bori je njegova snaga gornjeg dijela tijela", kaže.

Tokom istraživanja znanstvenici su ženama pokazivali fotografije muških tijela i pitali ih koliko su im atraktivni. Pokazalo se da je moguće skoro pa u potpunosti pogoditi koliko će neki muškarac biti privlačan ženi, uzimajući u obzir tri stvari - koliko fizički snažno djeluje, koliko je visok i koliko je mršav. U studiji je sudjelovalo 150 žena i nijedna od njih nije preferirala mršave muškarce. Dapače, mnogo se važnijim pokazalo to koliko snažno djeluje od toga koliko je visok ili mršav, piše Grifftih News. 

Da ne bi bilo da žene gledaju samo fizički izgled kod muškaraca, mnoga druga istraživanja pokazala su i da su ženama važne i neke psihičke karakteristike, poput smisla za humor, a nedavno je BrightSide sastavio popis od deset karakteristika koje bi trebao imati idealan muškarac.

Ne propustite