UŽIVAJTE U NEVJEROVATNIM PUSTOLOVINAMA: Najbolji poslovi za ljude koji žele proputovati svijet za male pare

Kiosk
UŽIVAJTE U NEVJEROVATNIM PUSTOLOVINAMA: Najbolji poslovi za ljude koji žele proputovati svijet za male pare
.

Radite pristojan pisao, zarađujte i putujte svijetom. 

Odaberite zanimanje gdje će vas plaćati da putujete svijetom i uživate u nevjerovatnim pustolovinama, doživite nesvakidašnja iskustva koja nikada nećete zaboraviti. 

Ovo je sedam savjeta za ljude koji žele proputovati svijet za male pare. 

1. Rad na cruiseru 

kruzer

Rad na kruzeru najbolja je šansa da proputujete svijet, a da usput zaradite. Na brodu možete prati posuđe, posluživati goste. Mogućnosti su razne. 

2. Piloti / stjuardese 

stjuardese

Želite li svaki dan biti u drugoj stranoj zemlji, postanite pilot ili stjuardesa. Imajte samo na umu da zbog gustog rasporeda nekad nećete imati vremena razgledati željenu destinaciju. 

3. Arheolog 

arheolog

Ako ste ljubitelji starih civilizacija, upišite Arheologiju. Ovaj će vas posao odvesti na atraktivne destinacije širom svijeta, a pritom dobit ćete platu. 

4. Učitelj stranih jezika 

uciteljica

Učitelji stranih jezika nezamjenjivi su dio svakog obrazovnog sustava, no u nekim zemljama ovog kadra manjka. Posao ćete lakše naći ako ste spremni podijeliti svoje znanje s osobama trećeg svijeta. Plate su tamo male, ali je zadovoljstvo odrađenim poslom i pogled iz učionice je nevjerojatan. 

5. Kuhari 

kuhar

Vrhunski profesionalci u kuhinji su veoma traženi. 

6. Poslovni ljudi

biznis

Imate li kapital za otvaranje kompanije, registrirajte se za uvoz ili izvoz pojedinih proizvoda. Posao vas na taj način može odvesti u egzotične dijelove svijeta gdje možete direktno od proizvođača naručiti egzotične začine, najfiniju svilu ili neki treći proizvod za svoje tržište. 

7. Travel bloger ili vloger

travel

Ukoliko imate određeni broj pratitelja na YouTube kanalu ili blogu, uz pomoć alata poput Google Adsensa, ali i poznatih brendova željeni vašeg promoviranja možete zaraditi dovoljno novca za putovanje na različite distanacije širom svijeta. 

Ne propustite