ČIM SU VIDJELI STOMAK OVE RUSKINJE, ODMAH SU ZAKAZALI HITNU OPERACIJU: Ono što su pronašli, šokiralo je cijelu Rusiju!

Čudne priče
ČIM SU VIDJELI STOMAK OVE RUSKINJE, ODMAH SU ZAKAZALI HITNU OPERACIJU: Ono što su pronašli, šokiralo je cijelu Rusiju!
.

Iz želuca penzionerke iz Rusije hirurzi su izvadili preko 150 eksera, matica i šarafa. Žena ima 74 godine i u bolnicu su je doveli potpuno drugi problemi (kardio-vaskularni), ali je dodatno ispitivanje otkrilo jezive stvari.

Pacijentici je pružena sva potrebna pomoć i njeno stanje je poslije liječenja bilo stabilno, ali ostali su nepoznati uzroci povišene tjelesne temperature. Tada joj je urađena gastroskopija, kako bi se proverila moguća anemija.

stomak1

Doktorica Irina Goliševa, koja je obavila proceduru, utvrdila je da su grlo i jednjak pacijentkinje u idealnom stanju, ali zatim je endoskop otkrio neočekivani sadržaj želuca: u njemu se nalazila ogromna količina stranih tijela. Poslije detaljnog pregleda doktorka je utvrdila da se radi o ekserima i šrafovima. Pokušala je pomoću endoskopa da ih izvadi, ali je uspjela da izvuče samo četiri eksera. Nije željela ženu da izlaže daljem riziku i hitno je pozvala hirurge radi konsultacija.

stomak2

Rendgensko ispitivanje trbušne duplje pokazalo je da strani objekti mogu da izazovu oštećenje zidova želuca i zato su hirurzi preporučili hitnu operaciju pod totalnom anestezijom. Među uklonjenim stranim tijelima bili su dugački ekseri, veliki šrafovi, matice, reze za vrata, delovi armature dugi do 15 centimetara, pa čak i srebrni lančić finoće 925.

Na kraju su iz želuca izvađena 152 metalna predmeta koji su već počeli da oksiduju, a niko osim same žene nije mogao da kaže koliko dugo su se predmeti tu nalazili. Poslije operacije pacijentkinja je smještena na odeljenje za reanimaciju i trenutno je njeno stanje stabilno.

 

 

Ne propustite